Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην “Απογευματινή”: «Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Πολιτική Προστασία»

Άρθρο του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην Απογευματινή (φύλλο 18/9/2023)

Θ. Αμπατζόγλου: «Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Πολιτική Προστασία»

Κατά την τετραετία που διανύσαμε η διοίκησή μας, κατάφερε πολλά και σημαντικά. Το οικονομικό νοικοκύρεμα και η απαλλαγή 45 εκ. ευρώ από πολύ μεγαλύτερο ποσό δανείων παλαιοτέρων ετών, μας έδωσε μία σημαντική ανάσα και ευκαιρία, να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε κρίσιμο μέρος του προγράμματός μας. Μέσα στις επιτυχίες μας η ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού μας στόλου τόσο στη Δημοτική Συγκοινωνία όσο και στα Οχήματα Έργου, οι αναπλάσεις πλατειών, οι ανακαινίσεις παιδικών χαρών και Παιδικών Σταθμών, η κατασκευή ενός νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ /βόλει τύπου μπαλονιού, οι ανακαινίσεις διατηρητέων εμβληματικών κτιρίων, τα έργα υποδομών σε διάφορες περιοχές της πόλης, οι πολεοδομικές τακτοποιήσεις, η ριζική αναβάθμιση στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η συνεχής διαβούλευση με πολίτες και άλλα πολλά που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και ικανοποιημένοι πως τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας το 2019. Το έργο μας είναι η σφραγίδα και οι βάσεις μας και για την επόμενη θητεία και με αυτό ως παρακαταθήκη διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο με τον συνδυασμό μας «Το Μαρούσι Ψηλά!». Στις προτεραιότητές μας για την επόμενη περίοδο είναι σαφώς και η Πολιτική Προστασία.

Οι θεομηνίες που έπληξαν την Αττική τα τελευταία δύο χρόνια Μήδεια και Ελπίς, η πρόσφατη Ντάνιελ στη Θεσσαλία και φυσικά οι μεγάλες πυρκαγιές, μας υποχρεώνουν να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την Πολιτική Προστασία στους μεγάλους άξονες, της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων,  του εκσυγχρονισμού του συνόλου εξοπλισμού και παράλληλα των στρατηγικών σχεδίων αντιμετώπισης ακραίων συμβάντων σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και προστασία του πληθυσμού. Αλλά πρωτίστως πρέπει να επιτευχθεί η άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που φρενάρουν τα έργα υποδομών.

Αναφέρω το παράδειγμα του Ρέματος Σαπφούς, μήκους περίπου 10 χλμ που διατρέχει όλο το Μαρούσι. Παρά τις προσπάθειες 4 ετών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής, η οποία είναι και αποκλειστικά αρμόδια για τη διευθέτησή του, ξεπηδούν συνεχώς εμπόδια. Η τοπική κοινωνία απαιτεί από όλους μας την αποτελεσματικότητα. Για τον Δήμο μας αποτελεί πλέον προτεραιότητα η δημοπράτηση και έναρξη του έργου. Για εμάς παραμένει, ο πιο ουσιαστικός στόχος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας για το Μαρούσι της επόμενης πενταετίας.

 

Scroll to Top