Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου της 23ης Φεβρουαρίου 2021

  • Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για το σχεδιασμό και τις δράσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια»
  • Εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για νέα Γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα συνδέει τα Εμβολιαστικά Κέντρα με το σταθμό του ΗΣΑΠ

Θ. Αμπατζόγλου: «Πέντε συνεργεία εργάστηκαν νυχθημερόν με σχέδιο και αυταπάρνηση για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της αποκατάστασης στην πόλη»

Στην ετοιμότητα, στο σχεδιασμό και στη δράση σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων στο Μαρούσι που άφησε στο πέρασμά της η τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Σε ένα σύντομο απολογισμό ο κ. Αμπατζόγλου σκιαγράφησε τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων  στην Πολιτική Προστασία, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας,Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του σχεδιασμού που είχε αναπτυχθεί, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση και να προσφερθεί υποστήριξη σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου ο σχεδιασμός περιλάμβανε βασικές ενέργειες για την αποκατάσταση των παροχών και της προσβασιμότητας.

Κατά αρχή να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της πόλης 250 χλμ, όπου και δεν έμεινε ούτε ένας δρόμος κλειστός. Κατά δεύτερον, το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης των κομμένων δέντρων ή και κλαδιών, ώστε να απεγκλωβιστούν τα καλώδια του ρεύματος και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι ζημιές για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση (με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ) στις περιοχές που είχε διακοπεί και ακολούθως ο αποχιονισμός και καθαρισμός των δρόμων και των γκαράζ από τα σπασμένα δέντρα και η κοπή και αποκομιδή αυτών.

Μέχρι σήμερα, 120 φορτηγά με κλαδιά δέντρων έχουν μεταφερθεί στο χώρο συγκέντρωσης στο ΟΑΚΑ.
Από την ισχυρή χιονόπτωση 80 -100 δέντρα καταστράφηκαν ολοσχερώς, 300 χρειάστηκαν μεγάλες παρεμβάσεις και περίπου 200 μικρότερες.
Παράλληλα, συμπολίτες μας μεταφέρθηκαν με μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου στα εμβολιαστικά κέντρα για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους, ενώ ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ προσέφερε γεύματα σε περισσότερους από 70 συμπολίτες μας και συνδρομή σε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη.

«Πέντε συνεργεία εργάστηκαν νυχθημερόν με σχέδιο και αυταπάρνηση για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της αποκατάστασης στην πόλη» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και επεσήμανε:
«Το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος και στην τελευταία κακοκαιρία οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα από το βάρος να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα με ασθενές ριζικό σύστημα και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.»

«Σε μία τέτοια φύσεως πρωτοφανή κακοκαιρία σχεδόν πάντα προκύπτουν αδυναμίες, τις οποίες θα λάβουμε υπόψη μας, ώστε να σχεδιάσουμε ακόμη καλύτερα τη δράση μας.
Αναδεικνύεται επίσης και μέσα από αυτή την εμπειρία, η επιτακτική ανάγκη να λυθούν τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να ενεργεί με αμεσότητα και αντίστοιχα με τις προκύπτουσες ανάγκες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου.                 

 

Εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για την έκτακτη Γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα συνδέει τα Εμβολιαστικά Κέντρα με το σταθμό του ΗΣΑΠ

Η εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έκτακτη Γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας, έγινε ομόφωνα δεκτή κατά την ίδια συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου 2021.

Στόχος μας υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου είναι να συμβάλλουμε με κάθε μέσον και τρόπο που διαθέτουμε στην διευκόλυνση των συμπολιτών μας για τον εμβολιασμό τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η έκτακτη Γραμμή που θα φέρει την ένδειξη “010-Α”, θα έχει αφετηρία την πλατεία ΗΣΑΠ, ακολούθως θα πραγματοποιεί στάση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου (πρώην ΙΚΑ) και θα συνεχίζει τη διαδρομή προς στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (Helexpo). Για την επιστροφή θα ακολουθείται κυκλική διαδρομή προς την αφετηρία.

Η έκτακτη Γραμμή θα έχει πυκνά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται από τις 07:40 έως τις 20:00, τα οποία θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 26/02/2021.

Διευκρινίζεται ότι τα τακτικά δρομολόγια της γραμμής 010 ΗΣΑΠ –Φιλοθέη θα εξακολουθούν να γίνονται κανονικά όπως μέχρι σήμερα.

 

Scroll to Top