Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική στην αντιπυρική περίοδο»

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,  για την οργάνωση και το συντονισμό ενεργειών & λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Αντιπυρική Προστασία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαϊου 2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Μάριος Βασιλακόπουλος, ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Νικόλαος Θυμάκης, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής και o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κω/νος Μούγιος,

Επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Στέφανος Τσιπουράκης, η δημοτική σύμβουλος κα Τίνα Μαρτίνη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έθεσε τους βασικούς άξονες που πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και συντονισμού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των απειλών πυρκαγιών σε σημεία όπως τα κτήματα Συγγρού, Καρέλα και σε άλλους πευκόφυτους και θαμνώδεις κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, να καταθέσουν τα αιτήματα / προτάσεις τους για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο Δήμος να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε την ανάγκη για ειδική ενημέρωση των πολιτών στους βασικούς κανόνες πολιτικής προστασίας (επισήμανση επικίνδυνων σημείων, καθαρισμός ιδιόκτητων οικοπέδων κ.α.) και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον εθελοντισμό καθώς πολλαπλασιάζει το επίπεδο ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι, ανέλυσαν τους τομείς δράσεις τους και εξήγησαν τις βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου υπό το γενικό συντονισμό του Δήμου, όλοι ως ομάδα να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

 


Στιγμιότυπο 2 από τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

 

Scroll to Top