Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνέντευξη Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά και την Πένυ Αβραμίδη

  • Απολογιστικά ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα κατά τη θητεία σας;

Καθώς δεν είναι εφικτό να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές όσα επιτύχαμε μέσα σε 4 χρόνια, συμπυκνώνουμε σε τίτλους το πλούσιο, μετρήσιμο και πολυδιάστατο έργο που υλοποιήσαμε: οικονομικό νοικοκύρεμα –   εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων ύψους 24,13 εκατ. € – εκτέλεση έργων υποδομής και παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Απαλλάξαμε τον Δήμο Αμαρουσίου από ληξιπρόθεσμες οφειλές 45 εκ. ευρώ δανείων παλαιοτέρων ετών και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις που επιτύχαμε, εφαρμόσαμε τον κεντρικό και κρίσιμο πυρήνα του προγράμματός μας:

Αναπλάσεις πλατειών, κοινόχρηστων χώρων, παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών, κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ /βόλει τύπου μπαλονιού, ανακαινίσεις διατηρητέων εμβληματικών κτιρίων, σύνθετα έργα υποδομών σε διάφορες περιοχές της πόλης, σημαντική – και πρωτόγνωρη- αναβάθμιση του Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου, πολεοδομικές τακτοποιήσεις και εκκρεμότητες δεκαετιών, ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, διαρκής αλληλεπίδραση με τους πολίτες με πάνω από 100 διαβουλεύσεις, πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων στήριξης ευάλωτων συμπολιτών μας, εμπλουτισμός και αναβάθμιση της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας, ουσιαστική και αποτελεσματική μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και άλλα πολλά περιλαμβάνουν τα πεπραγμένα μας. Μάς γεμίζουν ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και δύναμη για να πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο Ψηλά!

 

 

  • Πόσο θωρακισμένο είναι το Μαρούσι για φυσικές καταστροφές και θεομηνίες;

Η πρόσφατη, πρωτοφανής θεομηνία στον Θεσσαλικό κάμπο, όπως και τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα Μήδεια, Ελπίς, Ντάνιελ, των 2 τελευταίων ετών, μάς καταδεικνύουν με επείγοντα τρόπο να θωρακίσουμε την πόλη μας  με σειρά έργων και δράσεων Πρόληψης. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η μέγιστη συνεργασία της Πολιτείας με την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Στο Δήμο Αμαρουσίου, πέραν των αντιπλημμυρικών έργων που εκτελέσαμε -και συνεχίζουμε να υλοποιούμε- σε γειτονιές της πόλης, ενισχύσαμε σημαντικά την Πολιτική Προστασία με μέσα και νέο, καινοτόμο εξοπλισμό, συντάσσοντας παράλληλα στρατηγικό σχεδιασμό για την προστασία των συμπολιτών μας.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Μαρούσι αφορά στη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, μήκους 10 χλμ που διατρέχει τον Δήμο μας. Διεκδικούμε σθεναρά μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα διευθέτησης του Ρέματος, να αρθούν όσες εκκρεμότητες και εμπόδια ανακύπτουν! Διότι η έναρξη και δημοπράτηση του έργου αποτελεί για τον Δήμο Αμαρουσίου και όλη την τοπική κοινωνία, πρώτη προτεραιότητα!

  • Τι να περιμένουν οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου από εσάς και τον συνδυασμό σας για την ερχόμενη 5ετία;

Με βάση τα πεπραγμένα μας, ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους έχοντας ένα συνεκτικό, σύγχρονο, φιλόδοξο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την ερχόμενη 5ετία.

Εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, εθνικά και ευρωπαϊκά, συνεχίζουμε την εκτέλεση έργων υποδομής, δημόσιας ασφάλειας, αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού φόρτου που επιβαρύνει το Μαρούσι και επενδύουμε περαιτέρω στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Το Μαρούσι θα γίνει η ανοιχτή φιλική προς όλους προσβάσιμη πόλη, με καλύτερα πεζοδρόμια και βελτιωμένο οδικό δίκτυο, με ακόμη πιο σύγχρονη κι ευρωπαϊκή διαχείριση αποβλήτων, με περισσότερους ποιοτικούς κοινόχρηστους χώρους αναψυχής, με ποιοτικές και ψηφιακές υπηρεσίες, με  σεβασμό στην πράξη για τα αδέσποτα ζώα, με κινητοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Με ακόμη μεγαλύτερο νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου μας, ώστε ό,τι έχουμε προγραμματίσει, να λάβει σάρκα και οστά. Και αυτό θα κάνουμε. Είμαστε έμπειροι, με υψηλή κατάρτιση και  με αγάπη για το Μαρούσι. Γνωρίζουμε πώς θα αναδείξουμε τον Μητροπολιτικό Δήμο Αμαρουσίου Πρωταγωνιστή σε όλη τη χώρα. Ο πήχης είναι ψηλά γιατί θέλουμε το Μαρούσι να πάει ακόμη πιο Ψηλά!

  • Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Καλώ τους συμπολίτες μας, τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να επιλέξουν με αίσθημα ευθύνης τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!». Είμαι υπερήφανος για την ομάδα των 61 άξιων στελεχών που κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας και συμπορεύονται στον κοινό μας στόχο. Το μήνυμα για τις εκλογές είναι ένα: Το Μαρούσι έχει μία μόνο επιλογή να πάει ακόμη πιο Ψηλά!

 

Scroll to Top