Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Θ. Αμπατζόγλου: Το Μαρούσι χρειάζεται ισχυρή αναπτυξιακή και επενδυτική ενίσχυση για να μετασχηματιστεί σε σύγχρονη βιώσιμη πόλη

Για τα μεγάλα προβλήματα του Αμαρουσίου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα τακτοποίησης των μεγάλων δανείων που βαραίνουν τον Δήμο Αμαρουσίου και κατ’ επέκταση δυσχεραίνουν την δρομολόγηση πόρων προς έργα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έθεσε ακόμη ως μείζον ζήτημα για όλα τα βόρεια προάστια, την ανάγκη επίλυσης του κυκλοφοριακού, δεδομένης της υπερτοπικής χρήσης που φορτίζει αρνητικά το Μαρούσι. Στη συνέχεια έμφαση έδωσε στα πολεοδομικά και ρυμοτομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και που σχετίζονται και με τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, παρουσίασε τις προτάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για τα μεγάλα έργα που είναι απαραίτητα για το Μαρούσι και εξέφρασε την ανάγκη για την εξεύρεση πόρων προκειμένου για τη χρηματοδότησή τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Μαρούσι πρέπει να μπει στη Νέα Εποχή με μία σειρά έργων που θα διασφαλίζουν την αποφόρτισή του από υπερτοπικές χρήσεις, τη θωράκιση από έντονα φυσικά φαινόμενα και τη δημιουργία χώρων πρασίνου και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών, σε μία πόλη που το τσιμέντο και το αυτοκίνητο κυριαρχούν. Το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο. Το Μαρούσι χρειάζεται ισχυρή αναπτυξιακή και επενδυτική ενίσχυση για να μετασχηματιστεί σε σύγχρονη βιώσιμη πόλη».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από τη δική του πλευρά δήλωσε πως ως αρμόδιος υπουργός αλλά και ως βουλευτής του βορείου τομέα Αθηνών, γνωρίζει πολύ καλά πως το Μαρούσι αποτελεί κομβικό σημείο επίλυσης αρκετών θεμάτων που άπτονται της ευημερίας όλων των βορείων προαστίων και ως εκ τούτου θα δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

 

Scroll to Top