Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και Δημάρχων όμορων Δήμων με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη

Θ. Αμπατζόγλου: «Διεκδικούμε για την πόλη μας το καλύτερο»

Τους όρους, επ’ ωφελεία της πόλης του Αμαρουσίου, με τους οποίους θα πρέπει να γίνει η κατασκευή του έργου διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης και σύνδεσής της με την Εθνική οδό, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία και των Δημάρχων Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου και  Πεύκης Λυκόβρυσης, Τάσου Μαυρίδη.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου επεσήμανε την απουσία της σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη διασύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την πόλη του Αμαρουσίου προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα διχοτόμηση. Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό ένα έργο πνοής που μαζί με τη διάνοιξη της Λ. Κύμης θα δώσουν μεγάλη ανάσα στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης.

Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το ζήτημα της νέας απαραίτητης κυκλοφοριακής μελέτης που θα συμπεριλαμβάνει τη σύνδεση του Αμαρουσίου και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα συνεργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ανάδοχο για το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση ακόμη τέθηκαν θέματα, της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων και των εκπροσωπούμενων όμορων Δήμων από τους Δημάρχους τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Όπως ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ενωμένοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι να διεκδικούμε το “ξεπάγωμα” του έργου που αφορά στη διάνοιξη της Λ. Κύμης, έτσι και τώρα συνεχίζουμε προκειμένου το έργο αυτό να λύσει και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που θέσαμε και είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις προκειμένου ο νέος κυκλοφοριακός άξονας να αποτελέσει μία μεγάλη διέξοδο προς την Εθνική οδό που θα αποφορτίσει το κέντρο του Αμαρουσίου και θα βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

 

Scroll to Top