Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ Γ. Παπαδημητρίου

 

Θ. Αμπατζόγλου: «Η συνεργασία με τη ΜΟΔ θα προσδώσει αναπτυξιακά οφέλη στο Μαρούσι»

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μεταξύ του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Προέδρου της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Γιώργου Παπαδημητρίου.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΜΟΔ για τη διαχείριση & παρακολούθηση κοινοτικών προγραμμάτων και δημοσίων έργων,  τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την τεχνική υποστήριξη για σειρά θεμάτων που άπτονται των σύγχρονων αναπτυξιακών αναγκών της πόλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Γιώργο Παπαδημητρίου και την ομάδα του για την παρουσία του στο Δήμο μας. Η συνεργασία με τη ΜΟΔ θα προσδώσει αναπτυξιακά οφέλη στο Μαρούσι. Πρόκειται για μία επιχειρησιακή μονάδα με μεγάλη τεχνογνωσία που στελεχώνει και υποστηρίζει το δημόσιο τομέα με μεγάλη επιτυχία. Το Μαρούσι, ως Μητροπολιτικός Δήμος των βορείων προαστίων και Νο1 επιχειρηματικό κέντρο της χώρας χρειάζεται αυτή την τεχνογνωσία προκειμένου να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζει».

Από τη δική του την πλευρά ο κ. Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε: «Η ΜΟΔ, μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει αξιόλογη τεχνογνωσία στην υποστήριξη των Δήμων. Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με σημαντική τεχνοκρατική και διοικητική εμπειρία, διαθέτει τη βούληση να εκμεταλλευτεί αυτά τα εργαλεία και να δώσει στο Μαρούσι μία ώθηση, όσο αφορά την αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτυξιακών προγραμμάτων».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης και Βαγγέλης Κάββαλος,  συνεργάτες του Προέδρου της ΜΟΔ, υπεύθυνοι των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου και ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου.

 

Ποια είναι η ΜΟΔ:

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ιδρύθηκε το 1996 με κοινή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποστολή της ΜΟΔ είναι η στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καλύπτοντας κυρίως ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα, εργαλεία και διαδικασίες, μεταφορά τεχνογνωσίας και υλικοτεχνική υποδομή.

Scroll to Top