Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου και των Δημάρχων όμορων Δήμων με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Θ. Αμπατζόγλου: «Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αισιοδοξούμε ότι μεγάλες διεκδικήσεις μας που αποτελούν και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής θα γίνουν πράξη»

Η υλοποίηση εμβληματικών έργων μητροπολιτικού χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλου, Λυκόβρυσης- Πεύκης Τ. Μαυρίδη, Κηφισιάς Γ. Θωμάκου, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη και παρόντος του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλου.

Ο κ. Πατούλης κατά την ενημέρωση των κ.κ. Δημάρχων σχετικά με τα έργα βιώσιμης ανάπτυξης μητροπολιτικού χαρακτήρα, εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς αρκετά από τα έργα αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης μετά από εισήγησή του.
Ως ενδεικτικό έργο ανέφερε την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους έργα υπερτοπικής χρήσης συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Περιφέρεια και Δήμοι συνεργάζονται στενά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης σημαντικών διαδημοτικών υποδομών που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας» επισήμανε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι κομβικής σημασίας τα έργα να είναι ώριμα, καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί μέχρι το 2022.»

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να αξιολογήσουν τις προτάσεις και να συνεργαστούν για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Οι Δήμαρχοι κ.κ. Αμπατζόγλου, Μπάμπαλος, Μαυρίδης και Θωμάκος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρωτοβουλία της συνάντησης και τόνισαν ότι «όταν οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται στενά μπορούν να αναδειχθούν σημαντικά οφέλη σε μητροπολιτικό –διαδημοτικό επίπεδο.» Αναφερόμενοι στο θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης επισήμαναν ότι το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών από την οποία και αναμένουν να τους παρουσιάσει το πλαίσιο του σχεδιασμού της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στα εξής θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή:

  • Την επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ πέρα από τον τερματικό σταθμό Κηφισιάς
  • Την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό
  • Την υπογειοποίηση της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου
  • Τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων
  • Την ανάπτυξη κέντρου υποστηριζόμενης διαβίωσης Ηλικιωμένων
  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λ. Σπύρου Λούη

Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε σε διάστημα ενός μήνα η Ομάδα Εργασίας να έχει ολοκληρώσει την πρώτη καταγραφή των έργων και να διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω των οποίων θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την ευκαιρία της συνάντησης δήλωσε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου από κοινού Περιφέρεια και Δήμοι να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των κοινών δράσεων μας, με στόχο να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης  σημαντικά έργα υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα χιλιάδων  συμπολιτών μας.

Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αισιοδοξούμε ότι μεγάλες διεκδικήσεις μας που αποτελούν και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής θα γίνουν πράξη.»

The gallery was not found!
Scroll to Top