Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, και την Περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Σε ατμόσφαιρα απόλυτης κατάνυξης και ευλάβειας, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022, τελέστηκε η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου, ο Επιτάφιος Θρήνος καθώς και η Περιφορά του Επιταφίου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνοδευόμενου από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

Στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως και την περιφορά του Επιταφίου χοροστάτησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστος Μαρούδας καθώς και  οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες π. Νικόλαος Τζίβας και π. Τιμόθεος Κατάρας.

Ειδικότερα η λιτάνευση του Επιταφίου σημειώθηκε πέριξ του Εμπορικού Κέντρου της πόλης ενώ κατά τη διάρκεια της Περιφοράς, οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων συναντήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια, παραδοσιακά στην Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Σε ένα σύντομο λόγο, καταμεσής στην Πλατεία Ευτέρπης, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  Δαμασκηνός Χρυσολωράς, καλωσόρισε τον Δήμαρχο της πόλης, τη Δημοτική Αρχή, τους πιστούς και μίλησε για την πραγματική αγάπη που πρέπει να χαρακτηρίζει την ανθρωπότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στη κορύφωση του Θείου Δράματος και του μηνύματος που εκπέμπει, ευχήθηκε σε όλους Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη και Αισιοδοξία και προέτρεψε όλους τους Μαρουσιώτες να δείχνουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους με πράξεις ουσίας προς τον συνάνθρωπο.

Τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του επιταφίου ακολούθησαν ακόμη οι: Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη και Ευάγγελος Κάββαλος,  η Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας & Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Αικατερίνη Ιωάννου, η Δημοτική Σύμβουλος Κυριακή Κανάρη Νταλή, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.

The gallery was not found!
Scroll to Top