Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2022» : Σήκωσε την αυλαία το 23ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Μία έκπληξη περίμενε τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη και του Θεάτρου Σκιών που γέμισαν τον αύλειο χώρο του  Μουσείου «Ευγένιος Σπαθάρης» κατά την έναρξη του 23ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου, «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2022» με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης στην Ελληνική Μυθολογία». Ειδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα προηγήθηκε της εναρκτήριας παράστασης του φετινού φεστιβάλ, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γιορτής, συνώνυμης του λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη.

Στην έναρξη του 23ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος. Ο Αντιδήμαρχος  αναφέρθηκε στον μεγάλο δάσκαλο Ευγένιο Σπαθάρη και στην εξαιρετική συμβολή του τόσο στην Ελληνική όσο και στη Μαρουσιώτικη πολιτιστική κληρονομιά.

Με τη σειρά της το κοινό καλωσόρισε η προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου Μένια Σπαθάρη η οποία παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παραβρέθηκαν ακόμη: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα.

The gallery was not found!

Οι παραστάσεις του 23ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών είναι αφιερωμένες στα έργα του μεγάλου δασκάλου του θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη, που είχαν στόχο τη μετάδοση της γνώσης στις επόμενες γενιές, ενώ σχετικές φιγούρες κοσμούν το χώρο του Σπαθάρειου Μουσείου.             

Τα Σπαθάρεια πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο στον αύλειο χώρο του Μουσείου, στην οδό Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων στην περιοχή Κοκκινιά Αμαρουσίου.
Συνιστάται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα «Σπαθάρεια 2022»     

The gallery was not found!
Scroll to Top