Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σημεία συνέντευξης του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»

Θ. Αμπατζόγλου: «Είναι ώρες ατομικής ευθύνης και αυτοπεριορισμού – Ο ΟΑΕΔ μπορεί να ενισχύσει με προσωπικό καθαρισμού τα Σχολεία»

 

Στις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, αλλά και στις διαθέσιμες λύσεις για την ενίσχυση της καθαριότητας στα Σχολεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας στην ΕΡΤ (4/10/2020) στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ιδιαιτέρως:

Για το νέο κύμα πανδημίας: «Πρέπει συλλογικά και ατομικά να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών, δηλαδή, να φοράμε μάσκα να τηρούμε τις αποστάσεις και όλα τα έκτακτα μέτρα διότι μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Είναι η στιγμή που ο καθένας με τη στάση του, οφείλει να προστατέψει τον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο με τον απαραίτητο αυτοπεριορισμό».

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας στον Δήμο Αμαρουσίου: «Προχωρούμε περιοδικά και συστηματικά σε όλες τις απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλους τους Δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους στα Σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχους λήψης δειγμάτων και στο προσωπικό μας και μάλιστα ο τελευταίος που ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που πέρασε δεν ανέδειξε κανένα κρούσμα. Τα 4 κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε σχολεία του Δήμου μας (2 σε καθηγητές και 2 σε μαθητές) αντιμετωπίστηκαν βάσει πρωτοκόλλου και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας».

Για την καθαριότητα στα Σχολεία: «Αντιμετωπίζουμε το θέμα της καθαριότητας στα Σχολεία με το ίδιο ακριβώς προσωπικό όπως και πέρσι και επιπλέον έχουμε ενισχύσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με πρόσληψη ατόμων που αιτηθήκαμε από τον ΟΑΕΔ. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και για την δευτεροβάθμια. Με την εμπειρία μου ως πρώην Διοικητής του ΟΑΕΔ, μπορώ να πω πως οι αυξημένες ανάγκες στα Σχολεία όλης της χώρας μπορούν να καλυφτούν από τον ΟΑΕΔ με την εκτέλεση ενός ειδικού προγράμματος. Τα κονδύλια υπάρχουν».

Scroll to Top