Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αμαρουσίου κατά την επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων – Καθαριότητα και Συντήρηση Πρασίνου στις καθημερινές προτεραιότητες του Δήμου

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι μαθητές του Αμαρουσίου επιστρέφουν σε ασφαλείς μονάδες. Απαραίτητη η συμβολή όλων για τη διατήρηση των μέτρων υγιεινής & καθαριότητας»

Με αφορμή την επαναλειτουργία όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, και με  κύριο μέλημα την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτά, ο Δήμος Αμαρουσίου προέβη στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προετοιμασίας των σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων για τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου  οι σχολικές επιτροπές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αντίστοιχους Δντές των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα οι προετοιμασίες αφορούν:

  • Καθαριότητα & Απολυμάνσεις
  • Προμήθεια ειδών αυτοπροστασίας κατά covid-19 (μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια, κ.α.)

 

Παράλληλα με τις προετοιμασίες των σχολικών εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία τους, εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση εργασίες που αφορούν σε εκτεταμένους καθαρισμούς, απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, απολυμάνσεις στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας αλλά και γενικότερα συντηρήσεις πρασίνου και φυτεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν:

  • Απολυμάνσεις στα Λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας
  • Φυτεύσεις και συντηρήσεις πρασίνου, στο Πάρκο της περιοχής του ΚΑΤ, και γενικότερα πέριξ αυτού, στην Οδό Ναυαρίνου, στο Κέντρο της Πόλης, στο Πάρκο του Αγίου Θωμά, στο Πάρκο Ζεκάκου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, αναφερόμενος στην ασφαλή επανεκκίνηση των σχολικών μονάδων στην ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας και στο έργο των Δνσων Καθαριότητας και Πρασίνου καθώς και των εξωτερικών συνεργείων, μεταξύ άλλων τονίζει:

«Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, μετά την εορταστική περίοδο,  λάβαμε ως Δημοτική Αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής κατά covid-19 και σύμφωνα με τις υποδείξεις των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου η υπόλοιπη σχολική χρονιά να συνεχιστεί ομαλά για εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειες αυτών. Παράλληλα προσπαθούμε, στο πλαίσιο του δυνατού, για την ασφαλή και άρτια λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, της Δημοτικής Συγκοινωνίας, την καθαριότητα και την προστασία του πρασίνου. Όλα τα ανωτέρω αφορούν “όλους” και επιθυμούμε τη συμμετοχή των πολιτών στους κανόνες υγιεινής, στην καθαριότητα και τη συντήρηση του πρασίνου, για να είναι η πόλη μας καθαρή, όμορφη και λειτουργική».

The gallery was not found!
Scroll to Top