Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σε δημόσια διαβούλευση 2 εναλλακτικά σενάρια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η γνώμη των πολιτών είναι σημαντική για το Μαρούσι της Νέας Εποχής»

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα 2 εναλλακτικά σενάρια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αμαρουσίου. Το ΣΒΑΚ του Δήμου Αμαρουσίου είναι μία μελέτη στρατηγικού χαρακτήρα με σκοπό να προδιαγράψει την αυριανή μέρα στην κινητικότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Αμαρουσίου.

Η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου προέβη στη δόμηση 2 εναλλακτικών σεναρίων:

1) Σενάριο 1: “Ήπιο Σενάριο”

2) Σενάριο 2: “Ριζοσπαστικό Σενάριο”

Κάθε ένα εκ των προαναφερθέντων σεναρίων αποτελείται από ένα σύνολο παρεμβάσεων και μέτρων με σκοπό την βελτίωση 5 Τομέων Αστικής Κινητικότητας:

Ι. Οδικό Δίκτυο

ΙΙ. Διαχείριση Στάθμευσης

ΙΙΙ. Δημόσια Συγκοινωνία

IV. Αστικό Περιβάλλον και υποδομές Πεζών και Ποδηλάτων

V. Εμπορευματικές Μεταφορές

Τηρώντας τις αρχές της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ομάδα του ΣΒΑΚ διαμόρφωσε ένα ερωτηματολόγιο πληροφόρησης και επιλογής επιθυμητού σεναρίου με σκοπό να δώσει στους πολίτες την δυνατότητα να προδιαγράψουν αυτοί την επόμενη μέρα στις μετακινήσεις τους.

Οι πολίτες στη σελίδα  https://cutt.ly/Mo9Varh , καλούνται να ψηφίσουν ποιο από τα δύο σενάρια θεωρούν καταλληλότερο για τον Δήμο και παράλληλα να σχολιάσουν την επιλογή τους.

Με αφορμή τη διαδικτυακή διαβούλευση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την τελική εκπόνηση του ΣΒΑΚ για το Μαρούσι. Η στιγμή της διαδικτυακής διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων ανοικτών ημερίδων που είχαν πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων. Καταλήγουμε συνεπώς σε 2 εναλλακτικά σενάρια που φέρουν πέρα της επιστημονικής σφραγίδας και το ισχυρό πολιτικό μας στίγμα, να γίνει η πόλη μας περισσότερο φιλική στις μετακινήσεις και τη διαβίωση. Όπως έχουμε επανειλημμένως αποδείξει, πιστεύουμε στο διαδραστικό διάλογο με τους φορείς και τους δημότες μας. Η γνώμη τους είναι σημαντική καθώς αφορά την καθημερινότητά τους και ολοκληρώνει το πρώτο σημαντικό σκέλος εκπόνησης μελετών για το Μαρούσι της Νέας Εποχής». 

 

Σχετικά αρχείαΣε δημόσια διαβούλευση 2 εναλλακτικά σενάρια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αμαρουσίου_1

 


Σε δημόσια διαβούλευση 2 εναλλακτικά σενάρια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αμαρουσίου_2

 

Scroll to Top