Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σε ασφαλές περιβάλλον «χτύπησε» και πάλι το κουδούνι για Δημοτικά και Βρεφονηπιακούς – Ομαλά διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία στα Γυμνάσια και Λύκεια του Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της σχολικής μας κοινότητας»

Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ελένη Βλάχου – Σταματάκη και Δευτεροβάθμιας Μιχάλη Παπαδόπουλου,  και τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη, την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας 2 εβδομάδες μετά την επανέναρξη των Γυμνασίων – Λυκείων και μόλις μία ημέρα λειτουργίας για τους Δημοτικούς και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και όρισε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στα Γυμνάσια και Λύκεια του Αμαρουσίου η προσέλευση των μαθητών φτάνει το 60% ενώ στα Δημοτικά η προσέλευση την πρώτη ημέρα έφτασε το 75% και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς το 50%.

Για το σύνολο των εγκαταστάσεων της σχολικής κοινότητας για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο Δήμος Αμαρουσίου ακολουθήθηκαν, βάσει και των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, οι ακόλουθες διαδικασίες προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να λειτουργούν σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον:

  • Απολυμάνσεις, Καθαρισμοί
  • Απεντομώσεις, Μυοκτονίες, αποψιλώσεις, κλαδέματα και βοτάνισμα των περιβαλλόντων χώρων
  • Συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων
  • Αναγόμωση των πυροσβεστήρων
  • Παροχή ειδών αυτοπροστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά)

Παράλληλα με την εφαρμογή μέτρων προστασίας, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για όλα τα σχολεία, προκειμένου να υποστηρίζεται με καλύτερο τρόπο η φυσική και η απομακρυσμένη διδασκαλία.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της σχολικής δραστηριότητας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και διαβούλευση με τους Δντές των Σχολείων μας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου η επιστροφή στη νέα κανονικότητα των μαθητών μας όλων των ηλικιών, να πραγματοποιείται με τον ασφαλέστερο τρόπο. Η συμμετοχή στα Σχολεία μας είναι αρκετά υψηλή, που σημαίνει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα νιώθει πως βιώνει την καθημερινότητά της, σε ένα υγιεινό και προσεγμένο περιβάλλον. Δίνουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και στην ασφάλεια και παράλληλα στον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Είμαι σίγουρος πως με την αρμονική συνεργασία όλων, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, θα κυλήσει ομαλά αυτή η νέα ιδιαίτερη σχολική περίοδος». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, Ελένη Βλάχου–Σταματάκη και Μιχάλη Παπαδόπουλο.

 


Στιγμιότυπο από τις εργασίες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 

Scroll to Top