Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πρόγραμμα περισυλλογής Ογκωδών – Πράσινων Απορριμμάτων – Αδρανών Υλικών του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Αυστηρές ποινές για αυτούς που ρυπαίνουν το Μαρούσι»

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει το νέο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Περισυλλογής Ογκωδών & Πράσινων Απορριμμάτων – Αδρανών Υλικών και  καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

Με αφορμή το νέο Πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημειώνει: «Όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στο Μαρούσι οφείλουν να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους και το περιβάλλον και να συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας που μόνο σκοπό έχει να προασπίσει τη δημόσια ασφάλεια και την υγιεινή. Δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αυστηροποιούμε τις ποινές για αυτούς που επιμένουν να λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Δήμου Αμαρουσίου, με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει, πραγματοποιεί την εργασία της αποκομιδής και απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, στρώματα, διάφορα υλικά κ.λ.π.) και πράσινων απορριμμάτων (κλαδιά, προϊόντα κηπουρικών εργασιών, κ.λπ.), καθώς  και αδρανών υλικών (υλικά οικοδομικών εργασιών – μπάζα).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με αστική κλήση στον 5ψήφιο αριθμό 15321 της ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, δίνοντας το όνομα, το τηλέφωνο και την ποσότητα των προς απομάκρυνση υλικών, προκειμένου να οριστεί η ημέρα αποκομιδής και το σημείο εναπόθεσης των αντικειμένων.

Ογκώδη απορρίμματα

Η αποκομιδή ογκωδών γίνεται με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΝΕΟ ΤΕΡΜΑ
ΚΑΤ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ
ΔΩΔΩΝΗ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΣΩΡΟΣ
AΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΨΑΛΙΔΙ
ΣΥΓΓΡΟΥ
ΑΝΑΒΡΥΤΑ
ΒΟΡΡΕ
ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΣΤΟΥΝΤΙΟ
ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΛΑΚΚΑ ΚΟΤΤΟΥ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΣΩΡΟΣ
ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΚΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ
ΔΩΔΩΝΗ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
ΝΕΟ ΤΕΡΜΑ
ΨΑΛΙΔΙ
ΑΝΑΒΡΥΤΑ
ΒΟΡΡΕ
ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
ΣΩΡΟΣ

Με το πρόγραμμα συλλογής ογκωδών απορριμμάτων που εφαρμόζεται, Δήμος και πολίτες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

  • Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες οφείλουν  να εναποθέτουν  τα εν λόγω απορρίμματα σε σημεία που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία που έχει οριστεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την συλλογή και μεταφορά τους.
  • Επισημαίνεται ότι, επειδή τα συνεργεία αποκομιδής ογκωδών δεν εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, οι δημότες θα πρέπει να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα τις Παρασκευές.

Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων γίνεται από την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.

Πράσινα  απορρίμματα

Η αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων  γίνεται τις ίδιες μέρες με το πρόγραμμα των ογκωδών.

Με το πρόγραμμα συλλογής πράσινων απορριμμάτων που εφαρμόζεται, Δήμος και πολίτες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

  • Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες οφείλουν να εναποθέτουν τα εν λόγω απορρίμματα σε σημεία που  δεν παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών και των οχημάτων και αφού πρώτα τα έχουν δέσει με συρμάτινο υλικό ή σχοινί.
  • Τα συγκεκριμένα υλικά (χόρτα κηπουρικών εργασιών, κλαδιά δέντρων, φύλλα κ.λπ.) δεν εναποτίθενται εντός των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων γίνεται από την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.

Περισυλλογή Αδρανών Υλικών (ΑΕΚΚ):

Τα προϊόντα και υλικά που προέρχονται  από  οικοδομικές εργασίες (δηλαδή μπάζα, χώματα, κ.λπ.) θεωρούνται ειδικά απορρίμματα (απόβλητα εκσκαφών,  κατασκευών και κατεδαφίσεων  – ΑΕΚΚ).

Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας, η αποκομιδή και μεταφορά των υλικών αυτών αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του κάθε παραγωγού (δημότες – φορείς).

Καλούμε τους κατοίκους. οι οποίοι πραγματοποιούν πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες, να τοποθετούν προσωρινά ειδικούς κάδους (σκάφες) για τα ΑΕΕΚ στον χώρο των εργασιών, κατόπιν αιτήσεως για χορήγηση σχετικής αδείας από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων λόγω κατάληψη οδοστρώματος.

Προσοχή!! Η υπηρεσία αναλαμβάνει την απομάκρυνση μπαζών μέχρι 5 σακούλες.

Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εναποθέτουν τα μπάζα πάντα μέσα σε ειδικές σακούλες μπαζών και σε σημεία που δεν παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών και των οχημάτων.

 

Σχετικά αρχείαΠρόγραμμα περισυλλογής Ογκωδών – Πράσινων Απορριμμάτων – Αδρανών Υλικών του Δήμου Αμαρουσίου_1

 

Scroll to Top