Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ο 2ος κύκλος του 1ου Διαγωνισμού Κεραμικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βορείου Τομέα Αθηνών με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης»

Θ. Αμπατζόγλου : «Η τέχνη της Κεραμικής μεταλαμπαδεύεται στη νέα γενιά του τόπου μας»

Ο  Διαγωνισμός Κεραμικής με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης», συνεχίστηκε για τους μαθητές της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, με το 2ο κύκλο να λαμβάνει χώρα το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στο χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».

Και ο 2ος όπως και ο 1ος κύκλος του διαγωνισμού έγινε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου των Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) Νίκου Βαλλάτου, καθώς και της υπεύθυνης για το διαγωνισμό και Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης Φανής Λέκκα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Νίκο Βαλλάτο και Φανή Λέκκα για την πρωτοβουλία και την οργάνωση του πρωτότυπου διαγωνισμού, καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές και κρατώντας το αναμνηστικό μετάλλιο από πηλό που θα λάβουν στο τέλος του διαγωνισμού,  σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μέσω αυτού του διαγωνισμού τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με την τέχνη που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το Μαρούσι. Η Κεραμεική έχει πολλές εφαρμογές. Είναι  ανεπτυγμένη εμπορικά και καλλιτεχνικά δραστηριότητα στην περιοχή μας και έρχεται από τους αρχαίους χρόνους. Είμαστε χαρούμενοι γιατί με αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζουμε και μεταλλαμπαδεύουμε επάξια τη Μαρουσιώτικη παράδοση στις νέες γεννεές».

Χαιρετισμό προς τους μικρούς μαθητές και τους γονείς απεύθυναν ακόμη ο εκπρόσωπος των Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) Νίκος Βαλλάτος καθώς και η  υπεύθυνη της διοργάνωσης Φανή Λέκκα.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκαν και βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού γνώστες της Κεραμικής Τέχνης. Η Μαρίνα Συρίγου, η  Δωρίνα Καρύδη και η Εβίνα Γεωργαρίου, οι οποίες περιηγήθηκαν μαζί με τα παιδιά στην τέχνη της κεραμικής,  αφήνοντάς τα να πλάσουν με τα χέρια τους μορφές από πηλό.

Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής https://maroussi.gr/keramiki παραμένει ανοιχτή για τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους επόμενους κύκλους του 1ου Διαγωνισμού που διοργανώνονται μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Πληροφορίες για τον μαθητικό διαγωνισμό Κεραμικής:

  • Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, 2132038354-5 (ώρες επικοινωνίας 08:00-14:00)
  • Ένωση Κεραμιστών Αμαρουσίου, 210 6144 430
  • Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10 ευρώ  για κάθε μαθητή, και θα καταβάλλεται την ημέρα του διαγωνισμού στο Κέντρο Κεραμεικής.
  • Κατά τη διάρκεια και μέχρι το πέρας του διαγωνισμού ο Δήμος Αμαρουσίου και το Κέντρο Κεραμικής, θα λάβουν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για τη νόσο covid-19.

 

The gallery was not found!

 

 

 

Scroll to Top