Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Υπεραγίας Θεοτόκου Ελευθερώτριας του ΙΑΣΩ στο Μαρούσι

Μέσα σε κλίμα χριστιανικής ευλάβειας τελέστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2021, υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλου, τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Υπεραγίας Θεοτόκου Ελευθερώτριας του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στο Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Στον αγιασμό στον οποίο παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΑΣΩ Εμμανουήλ Δουλγεράκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΙΑΣΩ  Γιώργος Σταματίου, το παρών έδωσαν ακόμη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ρώτας.

Το ξεχωριστό νεόδμητο παρεκκλήσι της Υπεραγίας Θεοτόκου λαμβάνει θέση στον περίγυρο του νοσοκομείου. Αποτελεί δε ένα σύγχρονο μικρό κτίσμα, με τρούλο, φτιαγμένο από σύγχρονα υλικά εσωτερικά και εξωτερικά όπου και πιστά απεικονίζει το θείο που το περιβάλλει.

Με μία σύντομη ομιλία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριλλος ερμήνευσε τη σημασία των Θυρανοιξίων λέγοντας πως αυτά σηματοδοτούν τα εγκαίνια ενός χριστιανικού ναού που ανοίγει θριαμβευτικά τις πύλες του ώστε να εισέλθει σε αυτόν η εκκλησιαστική πομπή.  Στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του διότι τη συγκεκριμένη ημέρα τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Στυλιανού, εκφράζοντας την παράκληση κάθε χρόνο τέτοια ημέρα να λειτουργεί στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι.

Από την πλευρά του Ομίλου ΙΑΣΩ παραβρέθηκαν επίσης οι: ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Αριστείδης Αντσακλής, η Διευθύνουσα Λειτουργίας του Ομίλου Μαρία Παπαμάρκου, ο γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Ιωάννης Τσάκωνας καθώς και Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Scroll to Top