Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου και του Δημάρχου Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου η κοινή πρωτοβουλία για Δεντροφύτευση στο Πάρκο Φραγκοκλησιάς & Πεντέλης στο Μαρούσι

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Εθελοντισμός αποδεικνύει τη δύναμή του και στην προστασία του πρασίνου και του περιβάλλοντος»

Με μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων, Φορέων και πολιτών, υλοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 η κοινή πρωτοβουλία για δενδροφύτευση στο Πάρκο Φραγκοκλησιάς & Πεντέλης παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Δημάρχου Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσου, της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, επ΄ αφορμής και της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού.

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και στον άξονα του Εθελοντισμού, ενώ υπογραμμίζει επίσης και έξι σημαντικούς λόγους για την ανθρώπινη υγεία όπως αυτή της ανανέωσης και της δροσιάς του αέρα, του φιλτραρίσματος των καυσαερίων, τη ρύθμιση της ροής του νερού, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στη γύρω περιοχή, την αύξηση της αστικής βιοποικιλότητας, ενώ ας μην ξεχνάμε πως η παρουσία πρασίνου προσδίδει περαιτέρω αξία σε μία οικιστική περιοχή.

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 400 δενδρύλλια όπως Αγριελιές, Κουκουναριές, Κουμαριές, Σχίνοι, Πουρνάρια, Δάφνες, Καστανιές και Κυπαρίσσια (τα δέντρα προσέφερε η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής).

Παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ1 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε: «Είναι σημαντική η περιβαλλοντική αυτή δράση πρασίνου με τη φύτευση 400 νέων δενδρυλλίων. Γίνεται με τη συμμετοχή των συλλόγων της περιοχής, με την βοήθεια των Δήμων και της Περιφέρειας. Είναι μία περιοχή που έχριζε δενδροφυτεύσεων όπου και με συγκίνηση διαπιστώνουμε την πρωτοβουλία πολλών εθελοντών».

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών και την αρωγή των Δήμων και της Περιφέρειας ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση που βλέπει ότι προσφέρει η πράξη της δεντροφύτευσης για τους συμμετέχοντες.

Με τη σειρά της η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για τα οφέλη της κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων που μετατρέπονται σε λίπασμα και τα οποία προκύπτουν από τους καφέ κάδους σημειώνοντας τη συμβολή της Περιφέρειας σε αυτό.

Η δεντροφύτευση ήταν μία πρωτοβουλία και δράση  συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω του γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και του Εντεταλμένου Συμβούλου αυτού Γιάννη Ιωαννίδη,  του Δήμου Χαλανδρίου και των Συλλόγων SOS Ρεματιάς, Πολυδρόσου και Νέου Αμαρουσίου. Την υποστήριξη δε όλων ανέλαβε το Δασαρχείο Πεντέλης, το ΕΣΔΝΑ και η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Συμμετείχαν δε ενεργά οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

Στη δεντροφύτευση παρόντες ήταν οι: Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, Κωνσταντίνος Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Φανή Λέκκα, η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργος Καραμέρος καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης  Σπύρος Μπόγδανος, και Πέτρος Κούκουζας,

Ακόμη παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου Κωνσταντίνος Ευθυμίου, από το Σύλλογο SOS Ρεματιάς η Μαρίνα Σμαραγδή και μέλη, ο Πρόεδρος του Νέου Αμαρουσίου Δημήτρης Σταμέλος και μέλη, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του «Πολυδρόσου» Παναγιώτης Πάντος και μέλη, ο προπονητής του Α.Ο. Τρίτων Αμαρουσίου Πέτρος Βλαντής και αθλητές, Εθελοντές μαθητές από το 8ο Λύκειο Πολυδρόσου, ο Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Στέλιος Μαριδάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος Κώστας Γεωργίου και ο Γραμματέας Αθμονέων Νίκος Αλεπούς.

Επίσης δυναμική παρουσία είχαν Ομάδες Προσκόπων από το Μαρούσι αλλά και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

The gallery was not found!

 

 

Scroll to Top