Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ινστιτούτου

Θ. Αμπατζόγλου: «Επιτακτική ανάγκη για διαχείριση των ΕΣΠΑ από τους Δήμους»

Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020, συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Ήταν η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19, και έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΤΑ και Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο ο σημαντικός ρόλος του Ινστιτούτου που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ στηρίζει όλους τους Δήμους της χώρας στη νέα εποχή καλύπτοντας όλες τις επιστημονικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι επιτακτική ανάγκη οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν την αυτονομία που επιβάλλει ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη – για αρχή – όσο αφορά τα ΕΣΠΑ, γεγονός που θα φέρει μεγάλη ευελιξία και ταχύτερη ανάπτυξη. Στη συνέχεια απαραίτητη είναι η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτελεί τροχοπέδη και για τα πιο απλά πράγματα. Εμείς μέσα από το όργανο του ΙΤΑ θα συνεισφέρουμε με μελέτες και συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με το επιστημονικό συμβούλιο του ΙΤΑ εκπονούν τις απαραίτητες μελέτες  προς όφελος κάθε Δήμου, μικρού και μεγάλου σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Σχετικά αρχείαΠαρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ινστιτούτου_1

 


Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ινστιτούτου_2

 

Scroll to Top