Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Παραδόθηκε στους πολίτες του Αμαρουσίου η αναπλασμένη πλατεία του Κοινόχρηστου Χώρου 9760 (οδός Αγ. Αθανασίου – Σωρός)

Θ. Αμπατζόγλου: «Παραδίδουμε στους πολίτες σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους – Οι γειτονιές του Αμαρουσίου περνούν σταδιακά στη Νέα Εποχή»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, αιρετών, μελών του Συλλόγου Σωρού Λάκκας Κόττου και κατοίκων των περιοχών Σωρού & Κοκκινιάς, τελέστηκε αγιασμός τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στον Κοινόχρηστο Χώρο 9760 – πρώην αμαξοστάσιο του Δήμου, σε μία συμβολική τελετή παράδοσης του αναπλασμένου πλέον χώρου σε σύγχρονη πλατεία, προς χρήση από τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Παραδίδουμε ένα έργο που αναβαθμίζει και δίνει ταυτότητα στην περιοχή του Σωρού και της Κοκκινιάς. Το έργο μελετήθηκε και σχεδιάστηκε επί ημερών Γ. Πατούλη, κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε από τη δική μας Δημοτική Αρχή και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραδώσουμε στους πολίτες. Είναι μία σύγχρονη πλατεία που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να είναι ασφαλής, φιλόξενη και ευχάριστη για τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Δεν αρκεστήκαμε όμως μόνο σε αυτό το έργο. Η Κονίτσης και άλλοι παρακείμενοι δρόμοι, παρά τις πολλές αντιξοότητες της πανδημίας και τις τεχνικές δυσκολίες είναι πλέον πλήρως ανακατασκευασμένοι και θα συνεχίσουμε με σημειακές παρεμβάσεις στην περιοχή. Παράλληλα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Περιφέρεια, προκειμένου η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς να δημοπρατηθεί από τις υπηρεσίες της, εντός του 2021. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα Ρέματα καθαρίζονται συστηματικά από την Περιφέρεια ενόψει των βροχοπτώσεων. Τέλος η μελέτη ανάπλασης της περιοχής Σωρού και Μεσογείων ευελπιστούμε να ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα των τεχνικών έργων της Περιφέρειας. Θα είναι ένα έργο πνοής, δεδομένης και της υπερτοπικής χρήσης. Αποδεικνύουμε καθημερινά με το έργο μας πως είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας Κατασκευάζουμε για τους πολίτες σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους. Οι γειτονιές του Αμαρουσίου περνούν στη Νέα Εποχή».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ένα έργο που σχεδιάσαμε ως Δημοτική Αρχή, επί ημερών του Θ. Αμπατζόγλου ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν αιρετό είναι όταν βλέπει σημαντικά έργα υποδομών που ξεκίνησαν επί θητείας του να ολοκληρώνονται και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ήταν ένας χώρος γεμάτος λάσπη και σήμερα είναι ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής.  Επόμενος στόχος μας είναι μέσα σε  2-3 μήνες από σήμερα να ολοκληρώσουμε τις μελετητικές εργασίες του Ρέματος Σαπφούς για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση. Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό του Αμαρουσίου και έχουμε αγαστή συνεργασία με το δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου Δημήτρης Σμυρνής δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του μέλους του Συλλόγου θέλω να ευχαριστήσω και τον Γ. Πατούλη για τον σχεδιασμό και τον Θ. Αμπατζόγλου για την υλοποίηση αυτής της πανέμορφης πλατείας χρήσιμης για όλη την οικογένεια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Αντιδημάρχους τους δημοτικούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους να ξεπεράσουν κάθε αντιξοότητα. Η περιοχή μας αποκτά ένα στολίδι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό».

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου Αθανάσιος Νησιώτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τόσο την προηγούμενη όσο και την τωρινή Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση αυτής της σύγχρονης πλατείας. Είναι ένα έργο που είχαμε μεγάλη ανάγκη και πραγματικά αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Θέλω να εξάρω τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της κατασκευής της πλατείας αλλά και όλων των άλλων έργων της περιοχής με τη διοίκηση του Θ. Αμπατζόγλου καθώς υπάρχει θετική ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα».

Κατά την τελετή παράδοσης του έργου παρόντες ήταν :

 • Αντιδήμαρχοι:
  • Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Κάββαλος, Καθαριότητας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ρώτας, Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη
 • Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Βουρλάκη
 • Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας
 • Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης
 • Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής
 • Εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα
 • Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα
 • Μέλος ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Σκιντζού
 • Αντιπρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων Βάλια Χριστακοπούλου
 • Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου και εκπρόσωπος της ΤΟ ΝΔ Γυναικών Αμαρουσίου Ανδρομάχη Τσουκαλά καθώς και το μέλος του Συλλόγου Νικόλ Καμζέλα.
 • Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου – Μίκης Θεοδωράκης Φωτεινή Κοσκόρου
 • Στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής του Σωρού και της Κοκκινιάς και την αναβάθμιση του Κ.Χ. 9760, που για πάνω από 20 χρόνια λειτουργούσε σαν χώρος των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου και στάθμευσης των δημοτικών απορριμματοφόρων, αλλά και της γύρω περιοχής. Το πάρκο έχει ως βάση την ενίσχυση του πρασίνου, τη χρήση ψυχρών υλικών και γενικότερα ένα σχεδιασμό βασισμένο σε βιοκλιματικές αρχές, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης.

Οι αρχές του έργου:

 • Επιλέγονται υλικά, φυσικά ή τεχνητά, τα οποία όμως είναι ψυχρά, δηλαδή δεν ανακλούν τη θερμότητα και το φως και συντελούν στη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας του χώρου.
 • Επιλέγονται δέντρα και θάμνοι, ενδημικά της περιοχής και ανθεκτικά στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Η χωροθέτηση και η πυκνότητα των φυτεύσεων γίνεται μελετημένα, σύμφωνα με τον προσανατολισμό και την επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου ανά εποχή.
 • Επιλέγονται στοιχεία αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια, φωτιστικά, κρήνες) κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και υψηλής αισθητικής.
 • Πρόβλεψη για την ανεμπόδιστη, άνετη και ασφαλή κίνηση Α.Μ.Ε.Α. σε όλη την περιοχή επέμβασης.
The gallery was not found!
Scroll to Top