Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με την Μουσικοποιητική παράσταση «Ύμνος εις την..» από τη θεατρική ομάδα της ΚΕΔΑ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου 2023 ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσίασε τη μουσικοποιητική παράσταση, δομημένη γύρω από στίχους του «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία της Μάρως Παπαδοπούλου, εστιάζοντας στην καλλιέργεια και σημασία της Θεατρικής Παιδείας. Τη διοργάνωση του έργου, που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, είχε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου όπου μέσα από την ταλαντούχα θεατρική ομάδα της ΚΕΔΑ μεταφέρθηκε στο κοινό η αυθεντική ορμητικότητα για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» όπως ακριβώς της άρμοζε.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο οποίος κατόπιν συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης, σημειώνοντας ότι αυτή «αποτελεί απόδειξη για τη μεγάλη παραγωγή ανθρώπινων επιτευγμάτων στον πνευματικό τομέα που υπάρχει στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού». Τέλος ευχαρίστησε την Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού, Άννα Βαγιωνά, για την αμέριστη στήριξή της σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία της παράστασης Μάρω Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ και τη Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού ενώ αναφερόμενη στην παράσταση διευκρίνισε ότι αυτή ξεκίνησε να διαμορφώνεται σαν ιδέα την περίοδο της καραντίνας αποδεικνύοντας τελικά ότι το θέατρο μαθαίνει, εκτός των άλλων, να βρίσκει λύσεις στα απρόοπτα που συμβαίνουν.

Συντελεστές της παράστασης οι:

Αλεξία Χατζησωτηράκη, Στέλλα Λυμπεροπούλου, Μαρία Χριστίνα Νίκα

Νίκη Παρίση, Δέσποινα Πρεβόλη, Κασσιανή Παραρά, Λία Αλεξίου

Δραματουργική Σύνθεση, Μουσική Επιμέλεια & Διδασκαλία:

Μάρω Παπαδοπούλου

Σύμβουλος Κίνησης: Μαρία Κολιοπούλου

Φωτογραφίες: Γιώργος Θεοχάρης

 

Ενδεικτικά συμπεριλήφθηκαν ποιήματα και κείμενα των:

Γιάννη Ρίτσου, Πωλ Ελυάρ, Κ. Καβάφη, Βλ. Μαγιακόφσκυ, Π. Νερούδα, Γ. Σεφέρη, Τ. Λειβαδίτη, Κ. Γώγου, Χαλίλ Γκιμπράν, Α. Κάλβου κ.α.

Ακούστηκαν συνθέσεις και τραγούδια των: Δ. Σαββόπουλου, Νίνα Σιμόν, Ν. Σκαλκώτα, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Μπεργκ, Π. Καλατζόπουλου, Τζον Λένον κ.α.

The gallery was not found!
Scroll to Top