Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την Έκθεση των τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δήμου

Τη Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την Έκθεση των τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου, με θέμα «Το Φως» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή καθώς και του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα και Κατερίνας Βουρλάκη αντίστοιχα.

Τα εκθέματα φωτογραφιών, με γενικό θέμα «Το Φως», προέρχονται από τους σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, του τμήματος   δημιουργικής & καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου με δάσκαλο τον Διονύση Κούτση, καθώς και από τη Λέσχη Αμαρουσίου-f531 (η οποία ιδρύθηκε από ομάδα φίλων, ερασιτεχνών φωτογράφων, που μυήθηκαν στην τέχνη της φωτογραφίας, στα σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας που διοργανώνει η ΚΕΔΑ)

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού  Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ΜαρίαΔήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου & Εντεταλμένη Σύμβουλος Ελένη Λέκκα, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής) Κωνσταντίνος Δούρος και η σύζυγος του Δημάρχου Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη «δημιουργική δουλειά» που γίνεται σε όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η Πολιτιστική Παραγωγή της Πόλης μας». Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως το ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτιρίο της Οδού Σουρή, σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό και θα αποτελέσει έναν ακόμη χώρο έκθεσης και δημιουργίας.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη δημιουργούς και μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους. Επίσης ανακοίνωσε τη διεύρυνση των τμημάτων φωτογραφίας δεδομένης της μεγάλης απήχησης.

Ο Δάσκαλος Φωτογραφίας Διονύσης Κούτσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης για τη στήριξη του στα πολιτιστικά θέματα, αναφέρθηκε στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» που φιλοξενείται η έκθεση εικόνας και τέλος με τη σειρά του έκανε λόγο για τη νέα συνεργασία που δημιουργήθηκε μεταξύ του τμήματος φωτογραφίας της ΚΕΔΑ και της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου που αποτελεί πυρήνα παλαιότερων τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου Θωμάς Πατσέας ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση αίθουσας, στην φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου, από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου ενώ αναφέρθηκε και στους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς της Λέσχης που κύριο στόχο έχουν να φέρουν κοντά όσους αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Τέλος ενημέρωσε για την ετήσια έκθεση φωτογραφίας που έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου & ώρα 21.15 με την προβολή της ταινίας Το Μάτι της Κωνσταντινούπολης (The Eye of Istanbul).

Στην εκδήλωση της Έκθεσης Φωτογραφίας παραβρέθηκαν επίσης Φορείς & Παράγοντες της Πόλης του Αμαρουσίου.

Πληροφορίες Έκθεσης Φωτογραφίας:

Δευτέρα 30 ΜΑΪΟΥ – Παρασκευή 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
«Το ΦΩΣ»

Χώρος: Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», (Έναντι Βας. Σοφίας 85)

Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 17:00-20:00

Διδάσκει: Διονύσης Κούτσης

Συμμετέχει: Η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου

Είσοδος Ελεύθερη

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Καλλιτεχνικών Τμημάτων Δήμου Αμαρουσίου, 16 Μαΐου – 3 Ιουλίου 2022

 

The gallery was not found!
Scroll to Top