Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής – αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή

Την 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης», παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ιστορικούς και άρρηκτους δεσμούς της Κεραμεικής Τέχνης με την πόλη του Αμαρουσίου με τις ρίζες της στο αρχαίο «Άθμονον». Το Μαρούσι ενδεικτικά ανέφερε ο Δήμαρχος έχει αναπτυχθεί παράλληλα και μαζί με την Κεραμεική Τέχνη και την Αγγειοπλαστική και σήμερα ο ορισμός της Κεραμούπολης είναι αυτός που χαρακτηρίζει το Μητροπολιτικό Κέντρο των Βορείων Προαστίων. Ο Δήμαρχος σημείωσε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για επιλυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του Κέντρου Κεραμεικής ενώ ειδική αναφορά έκανε στις δράσεις εξωστρέφειας και συνέργειας με τον Δήμο όπως τον Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμεικής που θα επαναληφθεί και την επομένη χρονιά δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε το 2022. Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τέλος τόνισε τη σημασία του αφιερώματος της φετινής έκθεση στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και της εθνικής υποχρέωσης να παραμένει η μνήμη άσβεστη.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)  Νίκος Βαλλάτος αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Κεραμεικής, που φιλοξενεί μία τέχνη από το παρελθόν, στα ζητήματα που αντιμετωπίζει, στην Κεραμεική Τέχνη η οποία είναι συνυφασμένη με τον τουρισμό, στη μοναδική Σχολή Κεραμικής ΙΕΚ που λειτουργεί στον ίδιο χώρο και τέλος στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό Βορείων Προαστίων για τα παιδιά Δημοτικών Σχολείων που σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά το 2022.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη η οποία είχε και τον συντονισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν:

Ο Βουλευτές ΝΔ Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος,  και Θεόδωρος Ρουσσόπουλος,

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής,

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής,  ο Αντιπρόεδρος του Κων/νος Βλάχος, και η Γραμματέας Μαρία Δήμητρα Ρώτα

Οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η Δημοτική Σύμβουλος Κυριακή Κανάρη-Νταλλή.

 

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος,

Η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή,

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.ΠΕ. και Αν. Διοικήτρια Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα

 

Ο Δημοσιογράφος της «Αμαρυσίας» από τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ Άγγελος Πολύδωρος.

Ο Αρχαιολόγος, στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού  Διομήδης Τόλιος

Κατά την τελετή των εγκαινίων στους διακριθέντες κεραμιστές του 60ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής 2022 απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι.

  • 1o Βραβείο:  «ΖΕΥΞΙΣ»            ΠΙΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  • 2o Βραβείο:  «ΚΑΛΛΙΡΟΗ»     ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  • 3o Βραβείο: «ΚΙΝΗΣΗ»      ΛΕΓΑΚΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

 

ΕΠΑΙΝΟΙ

  • «ΧΕΙΡΩΝΑΞΙΑ» ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ
  • «ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ» ΚΟΛΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • «ARCHAIKA GREY” ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ ΜΑΡΑ
  • «ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΩΝ» ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
  • «13 ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΕΣ» «13 LADY BUGS” ΤΑΡΚΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
  • «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑ & ΦΩΤΙΑ» ΠΑΤΣΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

The gallery was not found!

 

Scroll to Top