Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου άνοιξε την αυλαία του 20ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019»

Θ. Αμπατζόγλου: Στόχος μας το Μαρούσι να γίνει πόλος δημιουργίας πολιτισμού στην Αττική

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους φίλων του δημοφιλούς λαϊκού μας ήρωα, άνοιξε η αυλαία του 20οu Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019».

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 10 χρόνων από το θάνατο του Μαρουσιώτη δασκάλου και εμπνευστή του Φεστιβάλ Ευγένιου Σπαθάρη και στα 20 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης του σημαντικού αυτού θεσμού.

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» και συνομίλησε εγκάρδια με τα παιδιά, εκφράζοντας τη χαρά του, που η πρώτη δημόσια συμμετοχή του ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, συμπίπτει με τη σημαντική αυτή πολιτιστική διοργάνωση για το Μαρούσι, την οποία έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι.
«Η λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, που ανέδειξε ο μεγάλος Μαρουσιώτης δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και την παράδοση της πόλης μας. Τιμούμε τον Ευγένιο Σπαθάρη και τη λαϊκή μας παράδοση, καθώς δράσεις πολιτισμού, όπως τα Σπαθάρεια, είναι δράσεις εξωστρέφειας, ικανές να παράξουν πλούτο γα την  πόλη και τους δημότες της» υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου.

«Στόχος μας -τόνισε- είναι να προάγουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα του Αμαρουσίου, ώστε να εξελιχθεί διεθνώς σε αναγνωρίσιμο πόλο δημιουργίας πολιτισμού στην Αττική.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πέτρος Κόνιαρης, Ευάγγελος Κάββαλος, Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, Αικατερίνη Ιωάννου, Φανή Λέκκα, Ιωάννης Ιωαννίδης ,Ιωάννης Νικολαράκος,  Αικατερίνη Βουρλάκη και Μαίρη Διακολιού.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Σκηνοθέτης Μαίρη Κουτσούρη και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη και επί 22 χρόνια ερμηνευτής του ρόλου του έμψυχου Καραγκιόζη στις θεατρικές παραστάσεις του. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Μένια Σπαθάρη.            

Το «Σπαθάρεια 2019» άνοιξαν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία» με τον Γιάννη Νταγιάκο. Σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, θα προβληθεί η παράσταση « Ο Καραγκιόζης στον πύργο των ιπποτών», από τον Χάρη Μπιλλίνη.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου άνοιξε την αυλαία του 20ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019» _1

 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου άνοιξε την αυλαία του 20ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019» _2

 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου άνοιξε την αυλαία του 20ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019»_3

 

Scroll to Top