Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη μαύρη επέτειο των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Ημέρα βαθιάς θλίψης, και μνήμης.

Η Γενοκτονία των Ποντίων, το στυγερό, χωρίς παραγραφή, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αποτελεί μία ακόμη αιματοβαμμένη σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Ένα ασύλληπτο δράμα, μία προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη Εθνοκάθαρση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, τιμά και στηρίζει τους συμπολίτες μας Μαρουσιώτες με Ποντιακές ρίζες, που διατηρούν ισχυρή την πολιτιστική τους ταυτότητα και σε κάθε δραστηριότητά τους κρατούν ζωντανή τη μαύρη μνήμη της βαρβαρότητας των Τούρκων αλλά ταυτόχρονα και την ελπίδα της ανάταξης και αναγέννησης.

Είναι απαραίτητη και επιτακτική ανάγκη η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας και παράλληλα η διεθνής καταδίκη της Τουρκίας.

Εμείς ως Έλληνες και ως Μαρουσιώτες οφείλουμε να προστατεύσουμε την ιστορία μας και τον Ποντιακό Ελληνισμό ως μία απόδειξη πως οι θάνατοι, οι πυρπολήσεις χωριών και οι εκτοπίσεις, εκείνης της περιόδου δεν μας λύγισαν, αλλά μας έκαναν πιο δυνατούς».

 

Σχετικά αρχείαΜήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη μαύρη επέτειο των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων

 

Scroll to Top