Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και μας υπενθυμίζει την αδιαμφισβήτητη ισότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες απέναντι στις κοινωνικές δομές μιας πόλης  που θέλει να ονομάζεται φιλική και βιώσιμη. Η αναφορά γίνεται για την προσβασιμότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους επισκέψιμους χώρους ενός Δήμου έτσι ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας να μη πλήττονται από περιθωριοποίηση.

Ως Δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια που  συμβάλλει στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, με την αρωγή του Δήμου μας, που σκοπό έχει τη στήριξη, τη ψυχαγωγία και την  εκπαίδευση των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας.
Στηρίζουμε έμπρακτα του Συλλόγους και Ιδρύματα που προσφέρουν ανάλογο κοινωνικό έργο. Η αλληλεγγύη παρά ταύτα για τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να βρίσκεται σε μία συνεχή επέκταση και αναφερόμαστε σε έργα προσβασιμότητας και ανάπτυξη σχετικών υπηρεσιών. Διεκδικούμε νέους πόρους, για να υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές που θα επιτρέψουν σε όλους τους δημότες μας να διαβιώνουν ισότιμα σε ένα Μαρούσι, πρωτίστως φιλικό για τον Άνθρωπο».

 

Scroll to Top