Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε – Εθελοντισμός στις Γειτονιές» ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος & με το σύνθημα «Καθαρίζουμε και Ανακυκλώνουμε – Εθελοντισμός στις Γειτονιές», ο Δήμος Αμαρουσίου πραγματοποίησε δράση για την προστασία του πρασίνου της πόλης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του. Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στο Πάρκο Μυτιλήνης, στη Νέα Λέσβο την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με την παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων  Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννη Ιωαννίδη, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένας Χαλιώτη, και Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου με τη συνδρομή εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών συλλόγων & κατοίκων Αμαρουσίου συναντήθηκαν στην περιοχή της Νέας Λέσβου και συγκεκριμένα στο Πάρκο Μυτιλήνης για τον καθαρισμό και αποψίλωση του χώρου. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής μέσω της υπηρεσίας “The Green City” ήταν παρούσα για να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη και τους τρόπους ανακύκλωσης.

Ειδικότερα το κινητό πράσινο σημείο – όχημα διακριτικής συλλογής ανακυκλώσιμων, με κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους περισυλλογής υλικών, όπως Χαρτί, Μέταλλο, Πλαστικό, βρίσκονταν στην Πλατεία της Νέας Λέσβου προς ενημέρωση των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στη δράση που έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, σημειώνοντας πως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ευταξία της πόλης είναι μία υπόθεση που αφορά όλους τους Δημότες και κατοίκους του Αμαρουσίου και όχι μόνο τον Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε με τη σειρά του στις εργασίες που έλαβαν χώρα στο Πάρκο  της Νέας Λέσβου και τη σημαντική συμβολή των Νέων στις δράσεις του Δήμου όπως και στη νέα καλλιτεχνική όψη των καφάο της περιοχής, με το συμβολικό σχεδιασμό λουλουδιών και πλανητών.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού  & Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέας Λέσβου» Ρένα Χαλιώτη έκανε λόγο για τον εθελοντισμό και την έννοια του ενεργού πολίτη και συνεχάρη όλους όσοι την ασκούν για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης σημείωσε πως σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Δήμου για ένα «Μαρούσι καθαρό» παίζει η συμπεριφορά των πολιτών που πρέπει να σέβονται τον κανονισμό Καθαριότητας και να συμμορφώνονται με το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών και κηπαίων.

Παρόντες στη δράση:

Ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού  & Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέας Λέσβου» Αμαρουσίου Θεοδόσης Μακρυγιάννης και εθελοντές.

Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δωδώνη» Ηλίας Ζορμπαλάς και εθελοντές.

Ο Πρόεδρος του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Παραδείσου» Ανδρέας Καλλιγάς, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Αναστασόπουλος,  ο Tαμίας Δημήτρης Μπακόπουλος και εθελοντές.

Παρόντες ακόμη: τα μέλη Forum Νέων Δήμου Αμαρουσίου Ευθύμιος Φούντας & Νάνσυ Ακριδοπούλου.

Τέλος έγινε παρουσίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων ως εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.

Η δράση διοργανώθηκε από το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνδρομή των Συλλόγων Νέας Λέσβου και Δωδώνης.

The gallery was not found!

 

Scroll to Top