Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Οι Μαρουσιώτες ανταποκρίθηκαν δυναμικά για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης»

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (25&26 Φεβρουαρίου), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, σε μία κρίσιμη στιγμή, το αίμα.

Στην 33η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 166 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία εφοδιάστηκαν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την 33η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη της 33ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε: «Οι Μαρουσιώτες ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη φορά δυναμικά στο κάλεσμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης του Δήμου μας. Λίγα λεπτά Εθελοντικής Αιμοδοσίας, είναι ικανά να σώσουν μία ολόκληρη ζωή. Συγχαρητήρια στους Εθελοντές Αιμοδότες μας».

Στην 33η Εθελοντική Αιμοδοσία παρόντες ήταν ακόμη οι Αντιπρόεδροι του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Κατερίνα Ιωάννου και Κώστας Αντωνόπουλος, Αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Pizza Fun, καθώς και την κα Δευτεραίου Ειρήνη για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Τέλος σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.

Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί  προς το τέλος Ιουνίου 2020.

 

Σχετικά αρχείαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_1

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_2

 

Scroll to Top