Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης – Οι Μαρουσιώτες ανταποκρίνονται δυναμικά σε αυτό το κάλεσμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (5&6 Νοεμβρίου), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, σε μία κρίσιμη στιγμή, το αίμα.

Στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 199 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία εφοδιάστηκαν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την 32η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη της 32ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από την πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της διήμερης διαδικασίας δήλωσε: «Το αίμα είναι η “ζωή” που χρειάζεται κάποιος συμπολίτης μας, σε μία στιγμή εξαιρετικής ανάγκης. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να υπάρχει για όλους. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με τόσο δυναμικό τρόπο, σε αυτό το κάλεσμα. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης».

Στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Pizza Fun, καθώς κα την κα Στέλλα Κορκίδη για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Τέλος σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.
Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί  προς το τέλος Φεβρουαρίου 2020.

 

Σχετικά αρχείαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_1

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_2

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_3

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου_4

 

Scroll to Top