Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιόρτασε το Μαρούσι, την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Θ. Αμπατζόγλου : «Η Επανάσταση του 1821 είναι το ενδοξότερο και σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού»

 

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, της Περιφερειακής Συμβούλου Πολυτίμης Λεονάρδου καθώς πλήθους κόσμου και Φορέων της πόλης, το Μαρούσι τίμησε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και τον  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου,  χοροστατούντων των Παν. Αρχιμανδριτών π. Νικόλαου Τζίβα, π. Τιμόθεου Κατάρα  καθώς και του Προϊστάμενου του Καθεδρικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερου  Χρήστου Μαρούδα.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Μνημείο Ηρώων,  την εκφώνηση του Πανηγυρικού, την κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, των Δνσεων Εκπαίδευσης Β’ Αθηνών, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και Φορέων της πόλης του Αμαρουσίου, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική Παρέλαση των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, Καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρέλασης η Δημοτική μπάντα παιάνιζε πατριωτικά εμβατήρια.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά:

 «Σήμερα είναι μια διπλή γιορτή. Μαζί με την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Έχουμε θρησκευτικό και εθνικό συνεορτασμό, με κριτήριο την συγγένεια των αξιακών μηνυμάτων και συμβολισμού των δύο εορτών».

«Η Επανάσταση του ’21 ανήκει στο ψηφιδωτό των σύγχρονων επαναστάσεων και λογίζεται ως η κορυφαία της εποχής μας. Ο λαός μας καλλιέργησε τις ιδέες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με μία αφανή και μακροχρόνια διαδικασία».

«Ο αγώνας του ’21 μας δίνει δίχως άλλο, την ευκαιρία να υπομνήσουμε όλα εκείνα που συντελούν στην εκπλήρωση στόχων, όπως την αγάπη προς  την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, που συμβολίζει την έκφραση θείου Μεγαλείου, χωρίς την οποία η ανθρωπότητα δεν θα είχε βιώσει τις ανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ζωής».

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα των Μαρουσιωτών κατά την εθνική επανάσταση και τη σημαντική συμμετοχή και θυσία τους που συμβολικά τιμάται στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

Τέλος ο Δήμαρχος ειδική αναφορά πραγματοποίησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιτακτική ανάγκη για τερματισμό του καθώς η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί είναι τεράστια, ενώ σημείωσε το δυναμισμό και την αλληλεγγύη της κοινωνίας του Αμαρουσίου στη διαρκή στήριξη με κάθε τρόπο του Ουκρανικού πληττόμενου λαού.

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κω/νος Ρώτας, Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ και Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος,  η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, οι Αντιπρόεδροι του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Αικατερίνη Ιωάννου και Κων/νος Αντωνόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Ελένη Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Ηλίας Γιαννακάκος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, και πολλοί εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

 

The gallery was not found!

 

Scroll to Top