Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και απόδοση τιμών στους ήρωες του ’40 το Μαρούσι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Τιμούμε το μεγαλείο, την τόλμη και τον ηρωισμό των Ελλήνων»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Μαρούσι τίμησε το μεγαλείο, την τόλμη και τον ηρωισμό των Ελλήνων του Έπους του ’40 στον αγώνα κατά του φασισμού, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,  του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, της εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθήνας Λουκίας Κεφαλογιάννη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, συλλόγων και φορέων της πόλης, των τοπικών Αρχών, καθώς και πλήθους πολιτών.

Με την πόλη σημαιοστολισμένη, οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και υπερηφάνειας κορυφώθηκαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου με τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντων των Παν. Αρχιμανδριτών Νικόλαου και Τιμόθεου  καθώς και των Πρωτοπρεσβύτερων  Χρήστου, Βασιλείου, Ιερομόναχου, Γενναδίου και ακολούθως με την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η μαθητική παρέλαση στη συνέχεια, των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου να παιανίζει πατριωτικά εμβατήρια, απέσπασε το ζωηρό χειροκρότημα του πλήθους των πολιτών, που με σύμμαχο τον καλό καιρό πλαισίωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος  Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας επισημαίνοντας το νόημα του Έπους του ’40 στο σημερινούς δύσκολους καιρούς μεταξύ άλλων τόνισε:

«…Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και περηφάνειας, ημέρα που τιμούμε το μεγαλείο, την τόλμη και τον ηρωισμό των Ελλήνων στον αγώνα κατά της φασιστικής επιθετικότητας.

Οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν φιλοπόλεμοι, γιατί πάντοτε προτιμούσαν την ειρήνη από τον πόλεμο. Όμως όταν ετίθετο το δίλημμα «ειρήνη εν δουλεία ή πόλεμος για την ελευθερία» επέλεγαν τον πόλεμο, γιατί πίστευαν πως η ελευθερία ήταν αγαθό υπέρτερο της ειρήνης.».

«…Σήμερα και πάλι- υπογράμμισε- είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε την ίδια επιλογή μπροστά μας, αυτή που μας υπαγορεύει το έπος του ’40 και η μακραίωνη ιστορία μας.
Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, για ακόμη μια φορά η Ελλάδα προβάλει, υπερασπίζεται και αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, γεμίζοντας με φως και ελπίδα την παγκόσμια κοινότητα.»

 «…Αυτό είναι το νόημα και η αληθινή απόδοση τιμής στους ήρωες του έπους του ’40 και της εθνικής αντίστασης και είθε να διδάσκει σε όλους τους λαούς και να τους καθοδηγεί στο δρόμο της ειρήνης, της προκοπής και της αλληλεγγύης.
Με το βλέμμα στη γαλανόλευκη να κυματίζει ελεύθερα, ατενίζουμε την επέτειο του ΄40 και το ΟΧΙ ως μόνη απάντηση απέναντι σε ότι απειλεί την ανθρώπινη υπόσταση»
σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επετειακή  εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, όπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απηύθυνε χαιρετισμό και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες για την Εθνική Επέτειο. Την εκδήλωση διάνθισε με τραγούδια του Έπους του ΄40 η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου παρέστησαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Βαγγέλης Κάββαλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης,  η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας  Ελένη Λέκκα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα.
Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας, Σπύρος Μπόγδανος, Κυριακή Κανάρη-Νταλλή, Ηλίας Γιαννακάκος,  Κατερίνα Ψάλτη,  Μαίρη Διακολιού, Παναγιώτης Σαγρής, Επαμεινώνδας Γαρδέλης.

 

The gallery was not found!
Scroll to Top