Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με 202 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μετά την 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία διεξήχθη η 42η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 08 έως 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η ανταπόκριση πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική.

223 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 26 ήταν νέοι  εθελοντές αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του νοσοκομείου Φλέμινγκ , συγκεντρώθηκαν 202 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα με την 42η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 8 εθελοντές που το επιθυμούσαν  για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 2132031911).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες της 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την «αξιέπαινη και σημαντική συμβολή τους -όπως υπογραμμίζει- στην ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών σε αίμα.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, οι πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς γεννούν την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο» σημειώνει ο κ. Αμπατζόγλου.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola, 3E, και Bread Factory για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Scroll to Top