Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Με 200 φιάλες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου μετά την 34η Εθελοντική Αιμοδοσία

Θ. Αμπατζόγλου: Εύχομαι οι πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας των εθελοντών αιμοδοτών μας να βρουν πολλούς ακόμη μιμητές

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 34η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (16 & 17 Ιουνίου 2020), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου αφιέρωσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους  και προσήλθαν στο Δημαρχείο, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην 34η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 200 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.
Στην παρούσα αιμοδοσία, οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού, για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε:

«Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενισχύοντας με πολλές δεκάδες φιάλες αίμα την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας. Η προσπάθεια μας αυτή στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας, τους οποίους «ευχαριστώ» από καρδιάς και τους συγχαίρω για την ευαισθησία τους προς το συνάνθρωπο.

Εύχομαι οι πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας των εθελοντών αιμοδοτών μας να βρουν πολλούς ακόμη μιμητές, ώστε σε κανέναν να μην λείψει το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.»    

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία έχουν την δυνατότητα να εφοδιαστούν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη της 34ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Bread Factory, για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Τέλος σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.

Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί  στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2020.

 

Σχετικά αρχείαΜε 200 φιάλες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου μετά την 34η Εθελοντική Αιμοδοσία_1

 

Scroll to Top