Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ημέρα και νύχτα επιχειρούν οι δυνάμεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα φαινόμενα κακοκαιρίας

Θ. Αμπατζόγλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Δίνουμε μάχη με το χιονιά»

«Δίνουμε μάχη με τον χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος είναι παρών στις επιχειρήσεις των Δημοτικών Υπηρεσιών και συνεχίζει: «Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται στο πόδι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τα συνεργεία είναι στους δρόμους και επιχειρούν διαρκώς και προς το παρόν έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς. Ρίχνουμε αλάτι συνεχώς, όμως με τη συνεχή χιονόπτωση, μετά από μία ώρα μπορεί να χρειαστεί να ξαναρίξουμε. Από τη 1:30 τη νύχτα καθαρίζουμε διαρκώς όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία είναι σε 24ωρη βάση επί ποδός. Οι άνθρωποι του δήμου δίνουν όλη τη νύχτα κανονική μάχη και το ίδιο θα κάνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους, ο κ.  Θ. Αμπατζόγλου σημειώνει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κρατήσει ανοικτούς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αυτό θα προσπαθήσουμε όλη την ημέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτό και τον δρόμο για το Σισμανόγλειο και φυσικά για το Κέντρο της Helexpo. Υπάρχουν και τα συνεργεία που δουλεύουν για τα δέντρα. Έχουμε πτώση δέντρων στον Δήμο και ήδη επιχειρούμε για την απομάκρυνσή τους, αν και δημιουργούνται πολλές δυσκολίες με τον αέρα και το χιονιά».

Ο Δήμος έχει ορίσει και θερμαινόμενο χώρο, στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, για όποιον έχει ανάγκη και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκεί δύο άνθρωποι.

«Θα είναι δύσκολο και το επόμενο διήμερο, γιατί μετά το χιόνι θα ακολουθήσει ο πάγος. Το χιόνι είναι φιλικό, όμως ο πάγος είναι επικίνδυνος και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή. Τα συνεργεία μας δεν θα σταματήσουν να επιχειρούν», τονίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Επισημαίνεται πως αυτές τις δύσκολες ώρες, δίνεται προτεραιότητα του Δήμου για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα Εμβολιαστικά Κέντρα του Αμαρουσίου, τα Νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες ιατρικές μονάδες, για τη συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά επί του οδικού δικτύου της πόλης, για την αντιμετώπιση πτώσεων δέντρων και για την εξυπηρέτηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου ευπαθείς συμπολίτες μας να μην στερηθούν βασικών αναγκών λόγω του αποκλεισμού.

The gallery was not found!
Scroll to Top