Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαρούσι

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022,  έλαβε χώρα μεθεόρτιος Πανηγυρικός εσπερινός, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένης Βλάχου, φορέων & παραγόντων της πόλης, καθώς και πλήθους πιστών.

Ο θεία λειτουργία ετελέσθη προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κυρίλλου ενώ επίσης έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης και οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία της  ιεράς εικόνας, πέριξ της περιοχής του ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τους πατέρες της Εκκλησίας και τους παρευρισκομένους πιστούς με αναφορές στο πολυσήμαντο  εκπαιδευτικό έργο του του Νεομάρτυρος, Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αυτής της μεγάλης προσωπικότητας, που σημάδεψε με την παρουσία της και τη δράση της την πορεία της Εκκλησίας και του Γένους μας, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της ιστορικής τους πορείας.

Scroll to Top