Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εντυπωσιακό το 1ο Φεστιβάλ Graffiti του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την «Ειρήνη»

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι τόπος δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης για τους νέους»

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν οι νέοι εντός και εκτός Αττικής, το 1ο Φεστιβάλ Graffiti, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022, στο Skate Park (πλησίον ΟΑΚΑ), με θέμα την «Ειρήνη».

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θέτουν ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών τους τις δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ελεύθερα σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής τους.

Το 1ο Φεστιβάλ Graffiti, αποτελεί μία πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου Φανής Λέκκα. Διοργανώθηκε με γνώμονα ακριβώς να φιλοξενήσει τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων σε ένα σημείο όπως το Skate Park που παραδοσιακά είναι τόπος άσκησης & ψυχαγωγίας της νέας γενιάς σε δραστηριότητες όπως το skateboarding και το roller / inline skating.  Αυτές οι δραστηριότητες μαζί με πολλές μουσικές επιλογές επένδυσαν τη γιορτή του Graffiti που κυριολεκτικά ενθουσίασε όλους όσοι την επισκέφτηκαν.

Η επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Graffiti δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως το Μαρούσι, τα Βόρεια Προάστια και η Αττική διψούν για τέτοιες εκδηλώσεις που ανοίγουν τις πόρτες τους και δίνουν χώρο και χρόνο στη νέα γενιά.

Η κα Φανή Λέκκα υποσχέθηκε κατά τις δηλώσεις της πως το Φεστιβάλ θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά με περισσότερες εκπλήξεις και παράλληλα happenings αλλά σίγουρα με την ίδια αγάπη για ό,τι συναρπάζει και ενώνει τη νέα γενιά με ιδέες και αξίες όπως αυτές της «Ειρήνης».

Συγκινητική η συμμετοχή, στην εκδήλωση, και της ομάδας παιδιών από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, που μαζί με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα και τους γονείς τους επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ και είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος ενεργά στο πάρτυ δημιουργίας.

Το παρών στο Φεστιβάλ έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ευάγγελος Κάββαλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα η Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος  Αθλητισμού Ελένη Λέκκα, η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής.

Τέλος παραβρέθηκε και ο  ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική παρουσία τους .

Καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το Φεστιβάλ ήταν οι:

  • FenokΞεκίνησε την ενασχόληση του με το graffiti το 2012. Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2016 στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ της Σχολής Καλών Τεχνών και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και festivals.
  • GeraΠολύ γνωστός και διακεκριμένος καλλιτέχνης στο χώρο του graffiti, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ διεθνούς φήμης.
  • RTMΟΝΕΈφηβος ακόμα γνώρισε την κουλτούρα του graffiti, η οποία όρισε τη διαδρομή του σαν graffiti writer, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και street artist. Είναι συνιδρυτής του δημιουργικού studio “Imaginary Rooms”, που βασικό του στόχο αποτελεί η διάδραση μέσω Εργαστηρίων Ζωγραφικής σε παιδιά (Graffiti, Doodle Art, Character design, Εικονογράφηση), η δημιουργία Τοιχογραφιών , Εικονογραφήσεων και Graffiti Εκδόσεων (όπως το Faces n Chases).
  • SenorΛάτρης του antistyler και πρωτοπόρος στο είδος του.
  • Συμμετείχαν επίσης οι SHK,Bush, Tuiyo, Dajl fix, Vic, Bolar, Eliot, Vome αλλά και άλλοι καλλιτέχνες νέοι στο χώρο αλλά με ιδιαίτερο ταλέντο.

Το φεστιβάλ ντύθηκε με τους  ήχους της Hip Hop, Jungle και άλλων ειδών μουσικής  με την παρουσία γνωστών DJs, ενώ γνωστοί Roller Skaters και Skateboarders έδωσαν ειδικές παραστάσεις.

Ο Παναθλητικός όμιλος Καλλιθέας, «Έσπερος» παρουσίασε τα αθλήματα των αγωνιστικών πατινιών  και Skateboard.

H ομάδα Freestyle skates του Powerskate, η οποία αποτελείται από τους καλύτερους Έλληνες πατινέρ στο χώρο του freestyle,  έκανε παρουσίαση ατομικών και συγχρονισμένων κινήσεων καθώς και χορευτικών φιγούρων από τους αθλητές. Η κίνηση τους ήταν βασισμένη γύρω από κονάκια αλλά και σε ελεύθερο σχηματισμό.

Tα “Patinia” το μεγαλύτερο Community με Roller Skates στην Ελλάδα  έδειξαν  εντυπωσιακά Tricks στη ράμπα και χορευτικά σε 8 ρόδες. Μαζί τους οι City skaters!

Επίσης και τις δύο μέρες γνωστοί rappers* διέθεσαν τα ρούχα τους. Merch and clothing bazaar από Hot box και Hoodie Dogs. 

*Rappers: Lobo, Novel 729, Tiny Jackal, Thanasimos, Zografos, Hgemonas, Στοίχημα, Λόγος Τιμής, Ultra Black Funk, Fer De Lance, Zoro & Buzz και Underzero.

The gallery was not found! The gallery was not found!

 

Scroll to Top