Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ενίσχυση και επέκταση του δικτύου των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος

Θ. Αμπατζόγλου: Με τη συμβολή όλων σας συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε και να ενισχύουμε την ανακύκλωση στην πόλης μας για ένα βιώσιμο και καλύτερο περιβάλλον

Ανταποκρινόμενη η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, προχώρησε πρόσφατα στην ενίσχυση και επέκταση του δικτύου των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης με την τοποθέτησή τους σε επτά νέα σημεία της πόλης.

Ειδικότερα, εκτός από τα 29 σημεία που συλλέγονταν έως πρόσφατα  μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν και είναι στη διάθεση των πολιτών στα εξής νέα σημεία:

1. Περιοχή Σωρού- οδός Αμαρουσίου Χαλανδρίου & Καραμανλή.

2. Περιοχή Αγίων Αναργύρων – οδός Βασ. Σοφίας & Μεγάλου Αλεξάνδρου (έναντι εκκλησίας Ταξιαρχών, είσοδος προς Μαρούσι).

3.Περιοχή ΚΑΤ – οδός Βασ. Όλγας (συμβολή πριν τη οδό Απόλλωνος).

4. Περιοχή Νέο Τέρμα- οδός Υψηλάντου & Τρικούπη.

5.Περιοχή Νέο Τέρμα-Παιδική Χαρά Αθανασίου Διάκου & Γρηγορίου Ε΄.

6. Περιοχή Σωρού- Παιδική Χαρά Κονίτσης & Αγίου Αθανασίου.

7. Περιοχή Ψαλίδι –οδός Ορέστη.

Το πρόγραμμα συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης έχει ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος. Ο ανάδοχος του έργου προσφέρει κάθε μήνα το χρηματικό ποσόν των 150 ευρώ για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, καθώς και το χρηματικό ποσόν των 500 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα ανά έτος με αντίστοιχες δωροεπιταγές για την ενίσχυση των ευπαθών συμπολιτών μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:

«Το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία οφέλη περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά, ενώ παράλληλα μας κινητοποιεί και μας ευαισθητοποιεί σε θέματα ανακύκλωσης.   

 Μέσω της συλλογής, εξασφαλίζουμε ένα  πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, συμβάλλοντας στην απαλλαγή των ΧΥΤΑ από ένα τεράστιο και επιβαρυντικό όγκο χρήσιμων υλικών. 

Στο πνεύμα της οικονομίας πόρων, τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο. Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα είδη που θα κατέληγαν στο κάδο απορριμμάτων τώρα τα τοποθετούμε στους κόκκινους κάδους.  

Εξοικονομούμε έτσι σημαντικούς πόρους που διαθέτουμε για την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.

Με τη συμβολή όλων σας συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε και να ενισχύουμε την ανακύκλωση στην πόλης μας για ένα βιώσιμο και καλύτερο περιβάλλον.»  

 

Σχετικά αρχείαΕνίσχυση και επέκταση του δικτύου των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης με ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος_1

 

Scroll to Top