Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Εγκαίνια 60ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ώρα 8:00μ.μ., Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, των διακριθέντων έργων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Κεραμικής 2022, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης με τα 57 έργα των κεραμιστών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8:00 μ.μ., στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ κ. Νίκος Βαλλάτος.

Παράλληλα, θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες- καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή αποφάσισε την απονομή 3 Βραβείων και 6 επαίνων λόγω της υψηλής ποιότητας και αρτιότητας των έργων.

Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου και κορυφαίο γεγονός για τους Κεραμίστες και την τέχνη τους.

Μέσω της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, νέοι κεραμίστες, αλλά και ήδη καταξιωμένοι έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες, νέες ιδέες συμβάλλοντας στην εξέλιξη της αρχαιότερης των τεχνών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022, θα λειτουργεί καθημερινά 9:00 π.μ. έως 9:00μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210-61.44.430.

Scroll to Top