Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δράση Βιώσιμης Κινητικότητας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αμαρουσίου, πλατεία Αγίας Λαύρας 17 & 18 Δεκεμβρίου 2022

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 14:00 και την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 από τις 11:00 έως τις 13:00 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας (Λεωφ. Κηφισίας 187, Μαρούσι) θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να μάθουν για τη Βιώσιμη Κινητικότητα καθώς και πώς να είναι υγιή και ασφαλή με τη μορφή παιχνιδιού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσκαλεί όλα τα Μαρουσιωτάκια να συμμετέχουν σε αυτήν τη σημαντική δράση η οποία στοχεύει στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού γύρω από την ασφαλή μετακίνηση.

Η βιωματική αυτή δράση και παράσταση στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα εμποδιζόμενα άτομα. Παράλληλα, οι δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου έχουν ως στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, καθώς οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Η Δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου και διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Περιγραφή της Δράσης

Η δράση είναι ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί σε σχηματισμένες ομάδες (π.χ. σχολικά τμήματα) ή μεμονωμένα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Ο ελάχιστος αριθμός παικτών είναι 2 παιδιά και ο μέγιστος 20, χωρισμένα σε ομάδες. Για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού απαιτούνται περίπου 45 λεπτά. Το επιδαπέδιο παιχνίδι θα προσομοιάζει τη μορφή του γνωστού παιχνιδιού “Φιδάκι” προσαρμοσμένο στη θεματική «Βιώσιμη Κινητικότητα». Από την κλασική μορφή του παιχνιδιού θα διατηρηθούν οι “σκάλες” που ανεβάζουν τους παίκτες επίπεδο, αλλά τα “φιδάκια” θα αντικατασταθούν από ανελκυστήρες, ενώ θα εμπλουτιστεί και με άλλα σύμβολα όπως αυτοκίνητα, ποδήλατα, κλπ. Στα αντίστοιχα τετράγωνα θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και καλές πρακτικές ή παραδείγματα προς αποφυγή. Στα υπόλοιπα τετράγωνα θα υπάρχουν ερωτήσεις και δραστηριότητες, για την πιο ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των παικτών. Οι ερωτήσεις θα αφορούν στις κατηγορίες “Γνώσεις” και “Συνήθειες”, ενώ οι Δραστηριότητες θα έχουν τη μορφή “Παντομίμας” και “Ταμπού”.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Scroll to Top