Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Μαρουσιώτη λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Μαρουσιώτη λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη δήλωσε:

«Η παρακαταθήκη του Ευγένιου Σπαθάρη του εξαιρετικού ήθους εθνικού καλλιτέχνη είναι μεγάλη, και δεν ανήκει μόνο στους Μαρουσιώτες αλλά στους απανταχού Έλληνες. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.

Ο ήρωας του Καραγκιόζη και οι θεατρικοί συνοδοιπόροι του, που έπαιρναν ζωή μέσα από τη φωνή και τις φιγούρες του αξέχαστου Ευγένιου Σπαθάρη, σήμερα φιλοξενούνται όχι μόνο στο “Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών” του Δήμου μας, αλλά ξαναζωντανεύουν και μέσα από τις ειδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Το Μουσείο του Ευγένιου, συνιστά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ιδιαιτέρως για τα παιδιά είναι ένας χώρος εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και σπάνιας βιωματικής εμπειρίας, για αυτή την τέχνη που διασκέδασε με τρόπο μοναδικό πολλές γενεές Ελλήνων και συνεχίζει ακόμη.

Με την ευκαιρία, καλούμε όλους του πολίτες, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2022 και ώρα 20.30 και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων, σε μία επετειακή παράσταση, στο Σπαθάρειο Μουσείο, αφιερωμένη στη μνήμη του Ευγένιου  που θα ζει για πάντα μέσα μας με το ταλέντο, το χιούμορ τη ζωντάνια και την αγάπη του για τη ζωή».

Scroll to Top