Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Χαιρετισμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση – Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου»

Θ. Αμπατζόγλου: «Η ιστορία του τόπου μας αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές»

Με αφορμή το 2021 που αποτελεί χρονιά εθνικού εορτασμού για τη χώρα μας και  τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση. Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου».  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ενώ μεταδόθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά το σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκε στη συμμετοχή των δύο Δήμων, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου στην εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ενδεικτικά σημείωσε: «η σημερινή συνάντηση είναι μια ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τα στοιχεία της εποχής, να πληροφορηθούν σημαντικά κομμάτια από την ιστορία τους και να ενημερωθούν βάσει τεκμηριωμένων ερευνών και μελετών από καταξιωμένους επιστήμονες». Στη συνέχεια ενημέρωσε όλους για την εκδήλωση που θα ακολουθήσει στις 22 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου (για συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων) και αφορά επίσης τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία και την ειδική συμμετοχή των Μαρουσιωτών σε αυτόν.

Εκτεταμένες ομιλίες για τους αγώνες των κατοίκων του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου κατά την επανάσταση του 1821 απηύθυναν ο αρχαιολόγος επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Πάλλης και ο Ιστορικός Ευρωπαϊκών Πολιτισμών Παναγιώτης Στουραϊτης.

Χαιρετισμό με μηνύματα / ομιλίες για την απελευθέρωση της Ελλάδος και επίκεντρο τους Έλληνες Αρβανίτες του Αμαρουσίου και Χαλανδρίου απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (μέσω live video), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη,  ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Ρώμας.

Από το Δήμο Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα, το μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας των  φύλων Ειρήνη Χαϊδή ενώ το παρών έδωσαν και  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης.

The gallery was not found!
Scroll to Top