Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες για την Παρακολούθηση Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αμαρουσίου

Σε συνέχεια  δημοσιευμάτων και σχετικών ανησυχιών που εκφράζονται από φιλοζωϊκή οργάνωση του Αμαρουσίου για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων στην πόλης μας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Στις 22 Ιανουαρίου 2020, με απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Αμαρουσίου Στέφανου Τσιπουράκη συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αμαρουσίου, ως εξής:

Τακτικά μέλη:

Αντώνης         Λιονάκης,       Κτηνίατρος
Ανδρέας         Σινιγάλιας,     Εκπαιδευτής Σκύλων
Νικόλας          Τακτικός,        Άμισθος Σύμβουλος Δημάρχου, Υπεύθυνος Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων
Όλγα   Δροσινού,      Μέλος Σωματείου Φιλοζωικής
Μαριάννα Ζερβάκη, Μέλος Σωματείου Φιλοζωικής

Αναπληρωματικά μέλη:

Δήμητρα        Καρνέζη,        Κτηνίατρος
Στέφανος Μυλωνάς,            Εκπαιδευτής Σκύλων
Άννα Χαβενετίδου,   Υπάλληλος του Δήμου
Ειρήνη Κοσκόρου,    Μέλος Σωματείου Φιλοζωικής
Δέσποινα Κατσούγκρη,       Μέλος Σωματείου Φιλοζωικής Δικηγόρος
Συντονιστής και Πρόεδρος της ανωτέρω Επιτροπής ορίζεται ο κ. Νικόλας Τακτικός.

2. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αμαρουσίου όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε την έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση για την εκτέλεση του υποβληθέντος προϋπολογισμού. Τούτο σημαίνει πως πριν από αυτό ο Δήμος δεν μπορούσε να εκτελέσει καμία πράξη που σχετιζόταν με κωδικούς που στερούντο ταμειακού υπολοίπου, για απλές και αυτονόητες πράξεις για τους πολίτες, όπως κοπής δέντρων, αλλαγής λαμπτήρων, επισκευής οδοστρωμάτων κ.α. Μέσα σε αυτές τις ενέργειες συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων.

3. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα ανεχθεί φαινόμενα εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων. Για το λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική επιτροπή για την καταγραφή του φαινομένου όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Ακόμη η σχεδιαζόμενη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιβλέψει και τα θέματα διαχείρισης αδέσποτων και θα επιβάλει άμεσα τις ανάλογες κυρώσεις. Επισημαίνεται πως η γραμμή δημότη (τηλ. 15321) λειτουργεί και ως γραμμή καταγγελιών για τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών.

4. Ο Δήμος Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών όσο αφορά τη διαχείριση τόσο των ζώων συντροφιάς όσο και των αδέσποτων. Στο ίδιο πλαίσιο θα δημιουργηθεί και μητρώο εθελοντών με τη συμμετοχή κτηνιάτρων και ειδικών επιστημόνων, για την καλύτερη και στοχευμένη συμμετοχή των δημοτών στις δράσεις του Δήμου.

 

Σχετικά αρχείαΕπιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αμαρουσίου

 

Scroll to Top