Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο έργο κατασκευής πρότυπου πάρκου αναψυχής στην περιοχή του Αγίου Θωμά

Θ. Αμπατζόγλου: «Μία ολόκληρη γειτονιά αναβαθμίζεται και το Μαρούσι αποκτά ακόμη ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς για όλη την οικογένεια»

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στην περιοχή του Αγίου Θωμά, όπου εκτελούνται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου «Πρώην Ολυμπιακό Χωριό Τύπου» στο Δήμο Αμαρουσίου ΠΕ Αττικής.

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το έργο Πολεοδομίας Κων/νο Ρώτα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλο, παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο εκτελείται σύμφωνα με το ΦΕΚ 91 Δ’/ 29-2-2020 με τον τίτλο: «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων και Πεζοδρόμων Περιοχής Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, Χωρικής Υποενότητας ΙΙ – Βόρειο Τμήμα – Κ.Χ. 2-9-10» με δαπάνες της εταιρίας «Lamda Olympia Village Α.Ε.».

Υπενθυμίζεται πως οι σχετικές εργασίες διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης συμφωνίας που επετεύχθη επί των ημερών της Διοίκησης με Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου και αφορά στα ακόλουθα:

  • Απαλλάσσεται ο Δήμος και οι πολίτες του Αμαρουσίου από δανειακή οφειλή ύψους 27 εκ. ευρώ (πλέον των τόκων) στην Εθνική Τράπεζα.
  • Περιέρχεται στην οριστική κυριότητα του Δήμου το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου κι αναψυχής και τακτοποιούνται χωροταξικές εκκρεμότητες των ιδιοκτητών της περιοχής.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, αφού ενημερώθηκε για το γενικότερο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα των εργασιών καθώς και για τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν σε έργα υποδομών της περιοχής, δήλωσε:

«Το 2023 αυτή η πολύπαθη περιοχή που ήταν σκουπιδότοπος και σημείο εναπόθεσης μπάζων,  μεταμορφώνεται και παραδίδεται στους Μαρουσιώτες ως ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής. Μαζί με αυτό επιλύεται και ένα πρόβλημα 15 ετών για τον Δήμο και τους Δημότες με ταυτόχρονη απαλλαγή χρεών δεκάδων εκατομμυρίων. Το Μαρούσι περνά οριστικά στη Νέα Εποχή με έργα όπως αυτό και σε άλλες γειτονιές. Το Μαρούσι με πρόγραμμα και διαρκή στοχοπροσήλωση  πηγαίνει κάθε μέρα και πιο Ψηλά».

 

 

The gallery was not found!
Scroll to Top