Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

3η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, έλαβε χώρα η τρίτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) όπως αυτή προέκυψε βάσει των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Στην εν λόγω 3η συνεδρίαση κλήθηκαν τοπικοί σύλλογοι ΑΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να συζητηθούν Δράσεις για τα παιδιά (που αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό) καθώς και ο εορτασμός για τη γιορτή της μητέρας το έτος 2022.

Ο συντονισμός και η διεξαγωγή της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων & Εντεταλμένη Σύμβουλο Αθλητισμού Ελένη Λέκκα.

Έγινε αναφορά στα θέματα:

  • Την ομόφωνη ψηφοφορία της σύμβασης που αφορά Υπηρεσίες Σύνταξης Σχεδίου Δράσης για τον σχεδιασμό, παρακολούθηση και συντονισμό της ένταξης της διάστασης του φύλου στις πολιτικές του Δήμου Αμαρουσίου. Ειδικότερα να προχωρήσουν οι δράσεις που αφορούν την ισότητα σε όλες τις μορφές της. Αυτό επετεύχθη σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας μέσω ερωτηματολογίου που διεξήχθη από το Δήμο Αμαρουσίου για τον εντοπισμό των διακρίσεων που συνδέονται με το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου.
  • Επικείμενη διοργάνωση για τη γιορτή της «Μητέρας 2022» (για Μητέρες που κάτω από αντίξοες συνθήκες έφεραν στη ζωή ένα παιδί ΑΜΕΑ).
  • Δράσεις για παιδιά ΑΜΕΑ στον αθλητικό τομέα

Κατά τη διεξαγωγή της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας έλαβαν μέρος οι:

Ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα,  η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Παρασκευή Βανδώρου, η Ειδική Παιδαγωγός Ειρήνη Χαϊδή, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Tae Kwon Do , Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας Κωφών & Βαρήκοων, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας και Πρέσβειρα Be Active Μαρία Καρπαθάκη, η Υπεύθυνη Δράσεων Pierre de Coubertin, καθηγήτρια φυσικής αγωγής Νεκταρία Κωνσταντίνου, η Ειδική Παιδαγωγός-Φιλόλογος Λιζέτα Μπακόλα.

Οι Πρόεδροι Συλλόγων ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ & ΑΜΑΡΥΣΙΑ-ΕΣΤΙΑ και αντίστοιχα οι : Γεώργιος Τσιράκης, Παναγιώτα Μαγιάκη, Παναγιώτα Ντάντα.

Τα Μέλη ΔΕΠΙΣ (τακτικά και αναπληρωματικά)

  • Ιωαννίδη Φωτεινή
  • Γιαννακού Έφη
  • Σκιντζού Αικατερίνη

 

The gallery was not found!
Scroll to Top